Cele mai citite
 


OMS: Pandemia de gripă A a luat sfârşit
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE.
'Lumea nu se mai află în faza 6 de alertă pandemică. Am trecut în faza postpandemică', a declarat directoarea generală a OMS, Margaret Chan, care a adoptat decizia de ridicare a alertei de gripă A în urma avizului dat de Comitetul de Urgenţă al OMS, reunit câteva ore mai devreme.

Pandemia de gripă de tip A(H1N1), numită şi gripa porcină sau gripa mexicană, a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 şi s-a răspândit în întreaga lume.

Primul caz de gripa A (H1N1) în România a fost confirmat pe 27 mai 2009 la o femeie de 30 de ani venită de la New York pe 23 mai, după ce a făcut escală la Paris. În total, în România au fost înregistrate 6.177 de îmbolnăviri şi 85 de decese.

La nivel mondial, un bilanţ al OMS dat publicităţii săptămâna trecută menţiona că, de la declanşarea pandemiei, acesta s-a răspândit în 208 ţări de pe toate continentele şi s-a soldat cu 18.449 de morţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
OMS prelungeşte alerta pandemică pentru gripa A/H1N1/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat joi într-un comunicat că a decis să menţină alerta pandemică pentru gripa porcină, ce a făcut circa 18.000 de morţi în lume, în urma consultării comitetului său de urgenţă, transmite agenţia France Presse.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...