Cele mai citite
 


Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Botoşani, Maricica Cazacu, susţine că starea financiară a farmaciilor este critică, iar CJAS nu are fonduri pentru deblocarea situaţiei.
'Nu am primit bani, însă noi mai dăm reţete, pentru că ne este milă de bolnavi. Vom da până vom închide uşa. Niciodată nu se respectă termenul de plată, iar banii se dau cu ţârâita. Nu se gândesc la pacienţi. Cel mai discriminat este pacientul pentru că nu are siguranţa că îşi mai ia sau nu medicamentul necesar. S-a ajuns la punctul culminant. Acest sistem nu mai are cum să reziste. Pe iunie şi iulie, noi am dat reţete ilegal pentru că nu avem buget angajat. Stăm cu ele în dulap, pentru că nu sunt bani', a declarat, pentru AGERPRES, Maricica Cazacu.
Preşedintele CJAS, Rodica Huţuleac, recunoaşte că doar cinci din cele aproape 40 de farmacii din Botoşani mai eliberează medicamente gratuite sau compensate, însă dă asigurări că problema se va rezolva.
'Pe 20 august, va fi rectificarea bugetară şi se vor da bani la farmacii', a afirmat Huţuleac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.