Cele mai citite
 


Buzău: Peştele mort de la Balta Baniţa a fost distrus
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ecologizarea Bălţii Baniţa, din localitatea buzoiană Săgeata, s-a încheiat marţi odată cu colectarea şi incinerarea a 11 tone de peşte mort.
Peştii au murit asfixiaţi în cursul săptămânii trecute din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei surselor de aeraj.
Costurile de distrugere a peştelui mort sunt de 220 de euro/tonă, iar responsabilităţile vor fi stabilite după preluarea bălţii de către primăria locală din patrimoniul Agenţiei Naţionale de Acvacultură şi Pescuit.
Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a declarat pentru AGERPRES că responsabilitatea este ambiguă.
'Această baltă se află în patrimoniul Agenţiei Naţionale de Acvacultură şi Pescuit, dar, în cursul acestei săptămâni, va trece în patrimoniul autorităţile locale din Săgeata şi Robeasca', a mai spus prefectul Paul Beganu.
Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Buzău, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Gărzii de Mediu, Agenţiei de Mediu şi Apelor Române au deschis, la începutul săptămânii trecute, o anchetă la Balta Baniţa care a stabilit cauza dezastrului ecologic şi a decis asigurarea pazei zonei, precum şi distrugerea peştelui mort pentru a nu fi colectat de localnici pentru consum sau comercializare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Alertă pe râul Călmăţui; Au fost descoperiţi mii de peşti morţi Autorităţile de mediu şi de sănătate publică din judeţul Buzău sunt în alertă după ce mii de peşti morţi au apărut pe râul Călmăţui, existând posibilitatea ca dezastrul ecologic să fie rezultatul unei poluări cu o substanţă toxică.
Buzău: Anchetă DNA la Consiliul Judeţean cu privire la o investiţie inaugurată în 2012 Trei angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Buzău sunt cercetaţi de procurorii DNA în legătură cu construcţia noii maternităţi din Buzău, investiţie de circa 100 de milioane de lei, realizată în timpul mandatului fostului preşedinte al CJ, Victor Mocanu.
Buzău: Comisie de anchetă a CJ pentru verificarea situaţiei de la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Managerul general al Spitalului judeţean de urgenţă Buzău, dr.Marius Anastasiu, a refuzat, luni, să comenteze imaginile prezentate de televiziuni în care mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie sunt legaţi de paturi, motivând că ''este un fapt minor faţă de problemele mari cu care se confruntă...
Buzău: Parchetul a demarat o anchetă cu privire la scandalul de la Spitalul judeţean Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a demarat miercuri o anchetă după ce mai mulţi copii proveniţi de la centrele de plasament internaţi la secţia Pediatrie a Spitalului judeţean au fost legaţi de paturi.
Buzău: Ancheta de la Spitalul judeţean a fost extinsă Un număr de 15 persoane din cadrul secţiei Pediatrie a Spitalului judeţean Buzău au fost audiate în legătură cu scandalul copiilor legaţi de paturi, dar ancheta a fost extinsă în vederea clarificării unor aspecte şi neconcordanţe rezultate din punctele de vedere exprimate până acum, a anunţat marţi Biroul...
Buzău: Constatări ale comisiei de anchetă în cazul copiilor legaţi de paturi la Spitalul Judeţean În cazul copiilor legaţi de paturi în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, comisia de anchetă a Consiliului Judeţean a constatat "mai multe încălcări ale prevederilor legale" şi a cerut conducerii unităţii spitaliceşti "sancţionarea de urgenţă" a celor implicaţi, "mergând până la desfacerea...