Cele mai citite
 


Conf.dr. Maria Georgescu: Studiul fenomenului de îmbătrânire este universal
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

'La Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie 'Ana Aslan' este o abordare holistică a pacientului', a declarat pentru AGERPRES şefa de secţie conf. dr. Maria Georgescu.

Aceasta cuprinde 'evaluarea stării de sănătate fizică, mentală şi nutriţională (acolo unde este cazul), consulturi interdisciplinare, explorări paraclinice (hematologice, biochimice, ecografice, imagistică, osteodensitometrie etc), evaluare care se efectuează în primele zile şi în urma acesteia se stabileşte diagnosticul şi schema de tratament. Tot în primele zile se efectuează testările la medicamentele profesoarei Ana Aslan (pentru evitarea reacţiilor alergice la gerovital fiole şi tablete) şi, acolo unde este cazul, la unele medicamente specifice administrate în prevenţia îmbătrânirii cerebrale şi tulburărilor de memorie. Nu în ultimul rând, încă de la internare în institut, pacientul este examinat de medicul specialist în recuperare fizică, examinare în urma căreia pacient ului i se recomandă şi chiar începe şi procedurile de electro-hidro-kinetoterapie, masaj etc.


Perioada de internare este de 12 zile, în care pacientul este urmărit şi tratat de medicul curant, a explicat specialistul.


Privitor la brand-ul Ana Aslan azi, dr.Maria Georgescu a precizat că acesta era unul extrem de cunoscut înainte de 1989.
'Atunci situaţia era diferită. Să mă explic. Profesoara Ana Aslan, pentru prima dată în lume, în 1954, a afirmat că 'bătrâneţea se poate trata, iar îmbătrânirea poate fi oprită' - poate că era mult spus 'oprită', cu certitudine, se poate încetini. Această afirmaţie a fost făcută în timpul unor comunicări ştiinţifice la o sesiune ştiinţifică, în cadrul Academiei Medicale Române şi în timpul unui congres în Germania. O afirmaţie de mare curaj, la acea dată, afirmaţie care a înflăcărat minţile oamenilor de ştiinţă. Urmările se cunosc. La noi în ţară, profesoara Ana Aslan a elaborat medicamentele Geroavital şi Aslavital, care în scurt timp au devenit brand-uri de ţară. Atunci, în lume, când se rostea România, străinul din faţa ta răspundea: 'Gerovital, Aslan'', a explicat dr.Maria Georgescu.
Profesoara a crezut şi a luptat cu obstinaţie pentru a impune metoda şi ideile sale. A fost ambasadorul universal al României.


Invitată de şefi de state mari sau mici - regi, preşedinţi, de premieri, prinţi, senatori, bancheri, oameni celebri, profesoara şi-a promovat medicamentele, metoda şi ţara pe care a iubit-o cu toată fiinţa sa.


'În paralel, ambasadele României în lume şi Ministerul Turismului au promovat continuu şcoala Aslan, astfel că se ajunsese la situaţia în care, chiar în întâlnirile oficiale dintre preşedintele de atunci şi omologii săi, subiectul de 'încălzire', de introducere să fie profesoara Aslan şi medicamentele sale - Gervitalul şi Aslavitalul. Veniturile în turism erau impresionante. Eu ştiu de cifre de ordinul a 17 milioane de dolari, în anii '70, bani foarte mulţi în acele vremuri', a spus dr.Maria Georgescu.


Potrivit acesteia, astăzi situaţia este uşor diferită. Studiul fenomenului de îmbătrânire este universal, complex şi se efectuează în toată lumea. Aproape toate ţările şi-au dezvoltat sisteme de asistenţă a vârstnicului şi mai ales de prevenţie a îmbătrânirii accelerate.


'Acum, la noi, în România se pot face încă multe în acest sens, dacă cei chemaţi să se ocupe de această temă aşa de sensibilă, brand-ul îmbătrânirii sănătoase, ştiu şi mai ales nu sunt oportunişti, există posibilităţi de reactualizare a brandu-lui Ana Aslan şi Gerovital' a spus conf. dr. Maria Georgescu.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: 'Ziua Ana Aslan', la Conferinţa naţională a medicilor de familie Memoria Anei Aslan, specialista în gerontologie care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetărilor în prevenirea şi tratamentul îmbătrânirii patologice, va fi omagiată sâmbătă, în oraşul natal Brăila, prin organizarea 'Zilei Ana Aslan' în cadrul Conferinţei 'Medicina de Familie - prima linie în asistenţa...
Testări medicale gratuite pentru vârstnici Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan', cu sprijinul companiei Zentiva, asigură pe 1 octombrie, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, testări gratuite pentru depistarea osteoporozei, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale şi a colesterolului...
Brăila: 'Ziua Ana Aslan' la Conferinţa naţională a medicilor de familie Cunoscutul medic Ana Aslan, specialist în gerontologie, care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetărilor în prevenirea şi tratamentul îmbătrânirii patologice, va fi celebrat sâmbătă, la Brăila, prin organizarea 'Zilei Ana Aslan' în cadrul Conferinţei naţionale a medicilor de familie.
Program-pilot derulat în staţiunile balneare pentru revalorificarea brandului Ana Aslan Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România /OPTBR/, susţinută de Autoritatea Naţională pentru Turism /ANT/ a iniţiat, recent, în parteneriat cu Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie şi cu Fundaţia Ana Aslan, un proiect-pilot de tratamente geriatrice menite să promoveze tratamentele...
Luiza Spiru: Ana Aslan, pionier în medicina predictivă Ana Aslan a început să vorbească despre ceea ce astăzi este cel mai mare trend în lumea medicală, adică medicina predictivă şi de prevenţie, în anii '50, a declarat, pentru AGERPRES, dr.Luiza Spiru, specialist în geriatrie-gerontologie, geronto-psihiatrie şi medicina anti-aging, preşedinta Fundaţiei...
Ziua 'Ana Aslan' sărbătorită pentru prima dată Societatea Medicilor de Medicina Familiei/Medicină Generală Brăila împreună cu Fundaţia ''Ana Aslan'' International au sărbătorit, pentru prima dată, 'Ziua Ana Aslan', cu ocazia celei de-a 5-a Ediţii a Conferinţei Naţionale cu tema ''Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'', în semn...