Cele mai citite
 


O fetiţă din Peru are 8 ani, dar arată de 80
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Se numeşte Mariella şi are 8 ani, însă cântăreşte mai puţin de zece kilograme, are pielea ridată, şi-a pierdut părul şi suferă de artroză şi cataractă: corpul său de numai 94 de centimetri pare al unei bătrâne de 80 de ani, transmite marţi Efe.

Fetiţa suferă de progeria - sau boala îmbolnăvirii premature, şi caută ea însăşi pe internet ultimele noutăţi cu privire la suferinţa sa extrem de ciudată. Paradoxul constă în faptul că medicii care au grijă de ea consideră că fata este mult mai dezvoltată din punct de vedere mental decât vârsta sa reală, având creierul unei persoane de 10 ani.

Mariella s-a născut în condiţii perfecte de sănătate, a avut o greutate de 3,8 kilograme, iar în primele săptămâni s-a dezvoltat normal. 'Începând din a treia lună de viaţă - povesteşte mama sa, Kathy de la Cruz - ne-am dat seama că exista ceva care nu funcţiona cum trebuie. Vomita laptele matern şi nu lua în greutate'.

Din acel moment a început calvarul peregrinărilor din spital în spital, în timp ce medicii făceau teste după teste, pentru a vedea care este cauza care împiedica creşterea fetiţei, o fiinţă normală în rest.

În final, Mariella a ajuns la doctorul Luis Rubio, directorul Spitalului Solidarităţii, care i-a pus imediat diagnosticul bolii care afectează unul din 8 milioane de copii, cauza fiind o alterare genetică.

Potrivit lui Rubio, persoanele cu progerie se nasc cu celule defecte, care sunt incapabile de a reproduce noi celule 'de calitate', aşa cum face orice organism tânăr.

Deşi există excepţii, în mod normal aceşti 'copii bătrâni' nu trec de vârsta de 14 ani.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum sa ne ingrijim parul (2) Nutriţia adecvată este cea mai eficientă metodă pentru a avea un păr sănătos şi aspectuos! Părul sănătos este o reflecţie a unui organism sănătos. Ca şi organismul, părul are nevoie de o dietă echilibrată pentru a-şi menţine starea bună.
Laptele matern poate reduce riscul apariţiei sindromului de hiperactivitate la copii Tel Aviv, 20 aug /Agerpres/- Cercetătorii israelieni au descoperit că copiii alăptaţi la sân prezintă un risc mai redus de a dezvolta tulburarea caracterizată prin hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder) decât cei care au fost hrăniţi cu lapte...
Uleiul de cocos bio - superalimentul bun la toate Din Sri Lanka, perla Oceanului Indian, insula ce adaposteste cele mai mari plantatii organice de palmieri de cocos din lume, Republica Bio a creat dupa indelungi cautari si testari, propria marca de ulei de cocos ecologic extravirgin - Uleiul de Cocos Republica BIO.
Un microscop de forţă atomică poate diagnostica foarte timpuriu o artroză Cercetători elveţieni au pus la punct un microscop de forţă atomică experimental care poate detecta semne ale artrozei mult mai timpuriu decât prin metodele clasice de diagnosticare, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei britanice Nature Technology, relatează AFP. (Sursa: Agerpres)
Laptele matern pare să reducă riscul de leucemie al copiilor Alăptarea timp de cel puţin şase luni reduce cu 19 % riscul de a dezvolta leucemie în copilărie, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa din Israel.
Laptele, benefic în cazul celor care suferă de artroza genunchiului Laptele are un efect benefic pentru cei care sufăr de artoza genunchiului, susţine o echipă de la Harvard Medical School, care a monitorizat timp de patru ani 2.000 de pacienţi afectaţi de această boală, relatează marţi site-ul passionsante.be.