Cele mai citite
 


Iaşi: Medicii le recomandă persoanelor cu afecţiuni neuropsihice să se ferească de soare
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi recomandă urmărirea atentă a persoanelor cu afecţiuni psihiatrice în această perioadă caniculară şi administrarea corespunzătoare a medicamentelor.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Ioan, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că expunerea la soare a persoanelor cu afecţiuni neuropsihice poate avea repercursiuni grave asupra vieţii acestora.
'În momentul în care avem căldură excesivă, avem de suportat o stare de stres, de disconfort termic. Evident, în astfel de situaţii, în cazul persoanelor cu afecţiuni psihice se dezvoltă tulburări neuropsihice, agresivitate, fugă de idei, tremurături caracteristice. Cea mai importantă tulburare neuropsihică este insomnia, care nu încetează decât atunci când se instituie terapia. Însă medicaţia în cazul persoanelor cu afecţiuni neuropsihice trebuie luată la recomandarea unui specialist', a explicat dr. Ciuhodaru.
Potrivit medicului, într-o astfel de situaţie s-a aflat o femeie în vârstă de 38 de ani, din localitatea Răducăneni. Ea a ajuns în stare critică la spital după ce a ingerat medicamentele pe care le lua în mod normal pentru tratarea unei afecţiuni psihice după ce a început să se simtă rău din cauza căldurii.
După mai multe ore, medicii de la urgenţă au reuşit să stabilizeze femeia. Aceasta a rămas internată la Clinica de ATI - Toxicologie, iar prognosticul este extrem de rezervat din cauza tipului şi dozelor ingerate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Un nonagenar a leşinat de căldură, pe holurile Prefecturii Un nonagenar a fost adus, joi după-amiază, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a leşinat din cauza căldurii în clădirea în care se află Instituţia prefectului.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: A încercat să se sinucidă din cauza facturilor O femeie a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, în stare gravă, după ce a încercat să se sinucidă, din cauza faptului că nu îşi mai poate plăti facturile.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.