Cele mai citite
 


Bulgaria: 45 de ani, vârsta maximă pentru tratamente in vitro subvenţionate de stat (propunere)
miercuri, 11 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondul bulgar pentru reproducere asistată a propus ca femeile care au mai mult de 45 de ani să nu mai primească bani din partea statului pentru tratamente in vitro, conform Novinite.com.
Această propunere înaintată de directorul acestui fond, Nikolai Lalev, a apărut ca urmare a deciziei Curţii Administrative de Justiţie din Sofia de a elimina limita maximă de vârstă impusă de fond pentru fertilizarea in vitro, limită ce era de 43 de ani.

Conform declaraţiilor lui Nikolai Lalev, în ultimele 18 luni fondul pe care-l conduce a refuzat finanţarea tratamentelor in vitro pentru 10 femei cu vârsta de peste 43 de ani.

Una dintre pacientele în vârstă de 43 de ani a depus o plângere în justiţie, iar instanţa i-a dat dreptate susţinând că impunerea unei vârste limită până la care se pot oferi subvenţii pentru acest tip de tratamente reprezintă o discriminare şi contravine Constituţiei Bulgariei şi Legii împotriva discriminării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Totul pentru un copil – Reportaj Antena 1 Redactor: “Infertilitatea” in România - daca primesti un astfel de diagnostic este ca si cum ai fi primit vestea ca nu vei putea avea copii niciodata, desi exista zeci de proceduri si tratamente care te-ar putea ajuta , dar ca sa beneficiezi de ele trebuie sa treci printr-un lung sir de umilinte,...
Fertilizarea in vitro (FIV) la Centrul Medical Shemer din Israel FIV este tratamentul infertilitatii majore si care a facut fericite mai multe mii de cupluri fara copii, in timpul celor treizeci de ani de cand a fost aplicat de catre cercetatorii britanici Steptoe & Edwards.
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.
SRFRA sustine imbunatatirea sanatatii reproducerii prin educarea populatiei si cresterea accesului la tratament. Societatea Romana pentru Fertilitate si Reproducere Asistata (SRFRA) saluta decizia autoritatilor de a relua subprogramul pentru Fertilizare in vitro si Embriotransfer (FIV/ET), confirmata prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 386/2015.
Clinica Gynera lanseaza campania „Infertilitatea doare” - Tu stii ce inseamna sa nu poti avea copii? A avea un copil nu trebuie sa fie un lux. Astazi, mai mult ca oricand, de la fertilitate la infertilitate e doar un pas. Stresul, poluarea si stilul de viata epuizant isi pun amprenta asupra sanatatii si mai ales a psihicului, iar ignoranta si lipsa simptomelor in timp real transforma...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.