Cele mai citite
 


Secţie ultramodernă la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu"
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", al treilea spital ca vechime din Europa, are un departament nou de Anestezie-Terapie Intensivă.

Prof. dr. Coriolan Ulmeanu, managerul unităţii, a spus că acesta are 42 de paturi şi este un departament foarte modern, unde vor fi tratate cazurile grave de la Unitatea de Primiri Urgenţe, de la Clinica de Pediatrie, Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

El a menţionat că se află în lucru un departament de neonatologie. "Dacă vrei să scazi mortalitatea infantilă, trebuie să existe un corp de medici neonatologi bine pregătiţi" a subliniat prof. dr. Ulmeanu.

Anul trecut, prin Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului au trecut 37.000 de cazuri. Departamentul de Chirurgie pentru nou-născuţi a fost dotat cu suport de la guvernul japonez, în acest departament fiind efectuate operaţii de malformaţii congenitale, a spus managerul unităţii, adăugând că Primăria sectorului 1 susţine proiectul construcţiei unui spital de cardiologie cu departament de chirugie cardiovasculară, specialiştii urmând să fie pregătiţi în Belgia.

Prof. dr. Coriolan Ulmeanu a subliniat că această unitate sanitară asigură asistenţa medicală pentru 60% dintre bucureşteni şi pentru alte 13 judeţe.
Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, prezent la inaugurare, a apreciat că Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă este cea mai modernă secţie pediatrică din ţară. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai în Capitală va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.