Cele mai citite
 


Diagnosticat cu cancer, preşedintele Paraguayului se va supune unui nou test de paternitate
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele paraguayan Fernando Lugo, care a fost diagnosticat cu cancer, se va supune unui ordin judecătoresc de a efectua un nou test de paternitate, care va stabili dacă este sau nu tatăl unui al doilea copil nelegitim, a anunţat avocatul său marţi, potrivit Reuters.
Săptămâna trecută, medicii au anunţat că Lugo, un fost episcop catolic, suferă de cancer limfatic. Oficiali guvernamentali au declarat cu acel prilej că şeful statului are şanse bune de a învinge boala.

Fernando Lugo, de 59 de ani, a recunoscut anul trecut că a devenit tatăl unui copil pe vremea când era încă episcop. Ulterior au apărut însă noi femei care au pretins că Lugo este tatăl copiilor lor.

Avocatul lui Lugo, Marcos Farina, a declarat că un ordin judecătoresc prevede că preşedintele trebuie să se supună unui test de paternitate şi că este dispus să facă acest lucru.

'Nu cred că vor exista niciun fel de probleme. Instrucţiunile preşedintelui sunt să se facă cât mai curând posibil', a declarat Farina pentru postul de radio Nanduti.

Hortensia Moran, care susţine că copilul ei de doi ani este fiul lui Lugo, a declarat unui post de radio local că testul de paternitate a fost programat la 24 august.

Anunţul că Fernando Lugo suferă de cancer limfatic a generat numeroase speculaţii că preşedintele s-ar putea să nu fie capabil să-şi ducă mandatul la bun sfârşit, în condiţiile în care acesta se încheie în august 2013.

Medicii săi susţin că Lugo va trebui să treacă prin şase şedinţe de chimoterapie într-o perioadă de 18 săptămâni, dar că boala nu ar trebui să-i afecteze discernământul. Medici independenţi precizează însă că tratamentul l-ar putea forţa pe Lugo să-şi reducă din activităţi.

Şeful statului nu are o relaţie prea bună cu vicepreşedintele Federico Franco, primul la succesiune, însă Franco a repetat în mai multe rânduri că nu va profita de boala preşedintelui pentru a prelua preşedinţia ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 5 milioane de oameni au aflat in septembrie ca limfomul inseamna cancer limfatic - Campania “Info Limfom 2012” la final Campania “Info Limfom” desfasurata de Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Gral Medical, Roche Romania si Radio Europa FM s-a incheiat cu succes la sfarsitul lunii septembrie. Campania “Info Limfom” a avut drept scop informarea si educarea publicului cu privire la cancerul limfatic, simptomele...
Preşedintele Paraguayului s-a vindecat de cancer limfatic (surse medicale) Sao Paulo, 28 ian /Agerpres/- Preşedintele Paraguayului, Fernando Lugo, este 'complet vindecat' de cancerul sistemului limfatic, a anunţat vineri spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, unde a efectuat ultimele investigaţii medicale, transmite AFP.
'Nu mă ignora' - campanie pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Asociaţia 'Salvează Vieţi' a lansat marţi cea de a doua componentă a campaniei 'Nu mă ignora', dedicată înfiinţării primului Centru de excelenţă pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului limfatic din România.
Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut, în luna decembrie 2010, donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...
Un test sanguin poate indica riscul de recidivă a unui cancer de sân (studiu) Un test sanguin ar putea fi un bun indicator al riscurilor de recidivă în cazul cancerului la sân, atunci când acesta se află în stadiu localizat, arată un studiu apărut miercuri în revista britanică The Lancet Oncology, menţionat de AFP.