Cele mai citite
 


Incendii în Rusia: Ţările europene recomandă evitarea călătoriilor
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe state europene au recomandat marţi evitarea călătoriilor la Moscova sau în regiunea capitalei în contextul incendiilor din Rusia şi al pericolelor pe care acestea le prezintă pentru sănătate.
Ministerul de Externe de la Stockholm a recomandat suedezilor să evite deplasările în capitala rusă şi în împrejurimile acesteia, precum şi în regiunea Nijni-Novgorod, la 400 kilometri est de Moscova, şi la Riazan, la 200 kilometri sud-est.

'Ca urmare a incendiilor gigantice în vestul şi centrul Rusiei şi a efectelor acestora asupra sănătăţii, Ministerul de Externe recomandă până la o nouă ordine evitarea oricărei călătorii nenecesare' către aceste destinaţii, a indicat diplomaţia suedeză într-un comunicat citat de AFP.

În Franţa, Ministerul de Externe a indicat că nu intenţionează evacuarea personalului său şi a cetăţenilor săi din Rusia, dar a 'sfătuit persoanele fragile' (copii, persoane în vârstă sau care suferă de boli cardiace, respiratorii sau endocrine) să nu se deplaseze în regiunile afectate de incendii.

La modul general, numeroase ţări europene, precum Marea Britanie, Germania, Italia, Belgia, Danemarca sau România le-au recomandat cetăţenilor lor să nu efectueze în această perioadă călătorii în Rusia care nu sunt absolut necesare, recomandările vizând în special copiii, femeile însărcinate, persoanele în vârstă sau cele care suferă de tulburări respiratorii.

Recomandări similare au făcut Slovacia, Letonia şi Lituania.

Ministerul britanic de Externe a subliniat că până şi autorităţile ruse au cerut locuitorilor din regiunile afectate să evite să meargă în aceste zone. Acelaşi minister a amintit că mai multe zboruri au fost anulate către sau dinspre Moscova ca urmare a problemelor de vizibilitate şi că această situaţie ar putea să se prelungească.

Diverse alte ţări au recomandat cetăţenilor să consulte mass-media ruse sau site-ul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se informa înainte de o eventuală călătorie.

În schimb, Polonia, Grecia şi Olanda nu au făcut recomandări pe acest subiect. Autorităţile elene s-au mulţumit să indice doar că ambasada lor şi serviciile lor consulare 'continuă să funcţioneze normal', în timp ce Ministerul olandez de Externe a avertizat că fumul provenit de la incendii este periculos pentru sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Virusul Schmallenberg: nu există încă o urgenţă sanitară în Europa /Comisia Europeană/ Comisia Europeană a declarat marţi că nu există o urgenţă sanitară în Europa din cauza virusului Schmallenberg şi a deplâns măsurile luate de Rusia după detecţia acestei noi epizootii care afectează oile, caprele şi bovinele din cinci ţări europene, relatează AFP.
Rusia, încă o ţară europeană care a adoptat o lege antifumat Moscova, 25 feb /Agerpres/- După ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat luni o lege ce interzice fumatul în locurile publice, care va intra treptat în vigoare începând din luna iunie, Rusia se alătură altor state europene care au restricţionat consumul de tutun, relatează agenţia EFE.
Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează...
Persoanele căsătorite cântăresc în medie cu 2 kilograme mai mult decât cele necăsătorite (studiu) Căsătoria ar favoriza luarea în greutate, potrivit unui studiu realizat în nouă ţări europene care a constatat că persoanele căsătorite cântăresc în medie cu 2 kilograme mai mult decât cele necăsătorite.
Comunicat de presă - Vier Pfoten România VIER PFOTEN dezvaluie ilegalitatile dintr-o ferma de gaini din Braila