Cele mai citite
 


Printr-un test al respiraţiei s-ar putea depista diferite tipuri de cancer (studiu)
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un test al respiraţiei, la fel de ieftin ca etilotestul, ar putea permite depistarea cancerelor de plămâni, sân, intestine sau prostată, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică The British Journal of Cancer şi preluat de AFP.
Teste efectuate pe 177 voluntari, bolnavi sau nu de diferite cancere, au demonstrat că un test al aerului expirat poate reacţiona la componente chimice emise de celulele canceroase şi arăta, indiferent de vârsta şi sexul pacienţilor, de ce tip de cancer este vorba.

Cercetători de la Institutul tehnologic Technion din Israel anunţaseră acum un an că un test al respiraţiei permitea detectarea cancerului, dar fuseseră efectuate doar teste preliminare şi nu fusese confirmată decât depistarea cancerului de plămâni. Studiul publicat miercuri extinde aria tipurilor de cancer descoperite cu ajutorul testului respiraţiei la cancerele de sân, intestine şi prostată.

'Studiul arată că un +nas electronic+ poate diferenţia o respiraţie sănătoasă de una malignă, precum şi diferite respiraţii, în funcţie de tipurile de cancer', a spus profesorul Abraham Kuten de la Institutul din Haifa (nordul Israelului). 'Dacă vom putea confirma rezultatele preliminare prin studii mai aprofundate, această nouă tehnologie ar putea deveni un instrument simplu pentru o diagnosticare precoce', încheie el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Homosexualii suferă mai multe disfuncţii sexuale din cauza unui medicament împotriva cancerului de prostată Bărbaţii homosexuali bolnavi de cancer de prostată pot suferi de mai multe disfuncţii sexuale ca reacţii secundare după luarea unor medicamente pe bază de bicalutamidă pentru această afecţiune, comparativ cu pacienţii heterosexuali, conform unui studiu realizat de cercetători români şi americani, informează...
Riscul de cancer la plămâni poate fi 'citit' în unghiile de la picioare (studiu) Unghiile de la picioare ar putea fi un indicator simplu pentru depistarea gradului de expunere la nicotină şi, prin urmare, a riscului de cancer la plămâni, scrie passionsante.be.
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...