Cele mai citite
 


Medvedev condamnă 'hoţia ordinară' din licitaţiile pentru aparatură medicală (revista presei)
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Preşedintele rus Dmitri Medvedev i-a cerut şefului direcţiei de control Konstantin Ciuicenko să-i pedepsească aspru pe toţi cei care se fac vinovaţi de acte de corupţie şi de triplarea preţurilor la achiziţiile publice pentru echipamente medicale. Liderul de la Kremlin a cerut executivului să facă ordine în licitaţii, fiind vizat Ministerul Sănătăţii, scriu ziarele moscovite de miercuri.
Lui Medvedev i s-a relatat că aparatura - în special tomografe - a fost achiziţionată la un preţ cu 200% mai mare decât preţul pieţii, relatează Vremia Novostei. 'Oamenii care organizează acest lucru nu au nici ruşine, nici onoare', a răbufnit Medvedev, considerând acţiunea 'hoţie ordinară' din banii publici. El a cerut sancţionarea tuturor vinovaţilor. 'Nu se poate tolera una ca asta', a adăugat preşedintele rus. 'Cum merg treburile în Rusia? Se fură ordinar' - titrează Moscovski Komsomoleţ, punctând că Dmitri Medvedev a pus diagnosticul corupţiei moderne.

Kommersant remarcă o schimbare în poziţia premierului cu privire la compensaţiile pentru sinistraţi. Nu demult, el le promitea celor cărora le-au ars casele 10.000 de ruble pentru cheltuieli urgente, 200.000 pentru pierderea bunurilor mobiliare şi imobiliare şi 3 milioane pentru construcţia locuinţelor, în cazul în care refuză să fie construite de stat. Acum Putin a devenit mai realist: oferă 'nu mai mult de două milioane pentru case'.

Ucraina înghesuie Rusia pe piaţa energetică moldovenească, titrează Nezavisimaia Gazeta. Ucraina îşi reia exportul de energie electrică în Moldova, întrerupt în 2009 în favoarea Rusiei, notează publicaţia. La Kiev, a avut loc marţi o licitaţie în acest sens. Dacă învingătoare se va dovedi a fi firma 'Power Trade', care a primit deja dreptul de a controla transferul de energie electrică dintre cele două ţări, această structură va deveni şi principalul exportator al kilowaţilor ucraineni în Republica Moldova.

Energia Republicii Moldova a reprezentat întotdeauna o reflectare a relaţiei cu Rusia. În republică s-au schimbat patru preşedinţi în perioada independeţei şi problema cheie a fiecăruia a fost identificarea de resurse energetice şi gaz alternative la cele ruseşti.

Kremlinul şi guvernul au adoptat poziţii distincte faţă de acţiunile primarului Moscovei, Iuri Lujkov, scrie Gazeta. Vladimir Putin l-a lăudat că s-a întors la timp din concediu, iar o sursă de la Kremlin a afirmat că ar fi trebuit să o facă mai de demult. Primăria a fost înaripată de cuvintele lui Putin şi nici nu a remarcat critica venită de la Kremlin.

'Desigur că aţi procedat corect că v-aţi întors din concediu - aţi făcut-o la timp', i-a spus premierul lui Lujkov în contextul în care populaţia moscovită a fost asfixiată de fumul provenit de la incendiile din împrejurimile oraşului.

'Desigur, e bine că Iuri Mihailovici s-a întors şi şi-a reluat funcţiile. Dar, desigur, că acest lucru trebuia făcut mai devreme. Absenţa primarului nu a contribuit la luarea deciziilor în timp util', i-a răspuns, chipurile, lui Putin o sursă de la Kremlin.

Şi medicamentele suferă de caniculă, semnalează Vremia Novostei, arătând că, din cauza păstrării produselor farmaceutice la temperaturi prea ridicate, acestea riscă fie să devină fie ineficiente, fie de-a dreptul toxice şi să pună viaţa pacienţilor în pericol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii va asigura dotarea compartimentelor de primiri urgenţe ale spitalelor regionale de pediatrie Dotarea cu aparatură medicală modernă a compartimentelor de primiri urgenţe de la spitalele regionale de pediatrie, care au fost preluate recent de Ministerul Sănătăţii, va fi finanţată de la bugetul de stat, a anunţat miercuri, la Piteşti, ministrul Raed Arafat.
Fostul secretar de stat Alin Ţucmeanu, trimis în judecată pentru corupţie Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită.
Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară (Deutsche Welle) 'Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară', scrie Deutsche Welle într-o analiză a situaţiei cu care se confruntă în prezent populaţia de peste Prut ca urmare a instabilităţii politice de la Chişinău.
Kovesi: Cei prinşi că au dat mită ar trebui să nu mai poată intra în domeniul achiziţiilor publice Cei prinşi că au dat mită ar trebui să nu mai poată intra în domeniul achiziţiilor publice, a declarat luni procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.