Cele mai citite
 


Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate anual în UE
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate în Uniunea Europeană /UE/ şi circa 130.000 de femei mor anual, indică un document difuzat miercuri de Comisia Europeană, informează agenţia Xinhua.
Potrivit documentului, cancerul de sân reprezintă 26 % din totalul de noi cazuri de cancer la femei şi 17 % dintre femeile care suferă de această boală mor în fiecare an.

Executivul UE a afirmat că lipsa unei tehnologii eficiente de asistenţă în cazurile greu de diagnosticat înseamnă că unele cazuri rămân nedepistate sau sunt incorect diagnosticate.

Cu toate acestea, descoperirea din timp şi diagnosticul exact sunt decisive în lupta împotriva cancerului de sân.

UE investeşte 3,1 milioane de euro în Proiectul HAMAM, lansat în 2008. Proiectul are drept scop să-i ajute pe medici să depisteze şi să diagnosticheze cancerul la sân rapid şi eficient prin dezvoltarea unui nou prototip de staţie de lucru clinică computerizată /workstation/. Aparatura utilizează imaginile multimodale rezultate din mamografie, rezonanţă magnetică şi alte tehnologii, precum şi informaţiile despre pacient.

''Dacă ar putea fi depistate la timp mai multe cazuri de cancer, am putea salva mii de femei. Sunt foarte încântată de potenţialul tehnologiei informatice al Proiectului HAMAM în ce priveşte salvarea de vieţi omeneşti'', a declarat comisarul european pentru agenda media şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, olandeza Neelie Kroes.

Consiliul consultativ al Proiectului HAMAM include specialişti de prim rang în diagnosticarea cancerului de sân din Germania, Belgia, Italia, Olanda, Marea Britanie şi Suedia.

Testele clinice vor fi efectuate în spitale din Germania, Marea Britanie şi Olanda.

Odată cu Proiectul HAMAM, Uniunea Europeană îşi va întări rolul de lider în domeniul diagnosticării imagistice a cancerului de sân, se precizează în document.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inventatoarea detectorului de cancer, premiat la Geneva, va vorbi despre acest proiect în PE Inventatoarea română?Raluca Ioana Van Staden, câştigătoarea?Trofeului de Aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru Cea Mai Bună Femeie Inventator, pentru detectorul de cancer, şi Andreea Marin-Bănică iniţiator şi promotor al campaniilor împotriva cancerului, iau parte miercuri...
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer cere implementarea de urgenţă unui program naţional de screening pentru cancerul de sân
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.
Bistriţa-Năsăud: Cancerul de sân, principala cauză de deces la femeile din judeţ diagnosticate cu această maladie Cancerul de sân este principala cauză de deces în rândul femeilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care au fost diagnosticate cu această maladie, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către trei asociaţii din domeniul sănătăţii care au realizat un studiu în judeţ, în...