Cele mai citite
 


Ramadan: Este foarte greu de ţinut post vara
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Luna de ramadan începe astăzi. Va fi foarte greu de ţinut post, din cauza căldurii şi a lungimii zilelor. Musulmanii încep miercuri postul ramadanului, timp în care n-au voie să bea şi să mănânce de la răsătirul până la apusul soarelui, relatează site-ul maxisciences.com.
Aproape un miliard şi jumătate de credincioşi se pregătesc să respecte tradiţia, care celebrează revelaţia divină pe care a avut-o profetul Mahomed. Ramadanul, bazat pe calendarul lunar, înaintează în fiecare an cu zece zile, ceea ce face ca, în acest an, să cadă în plină vară. În zonele calde, postul se anunţă astfel a fi foarte dificil, îndeosebi cu interdicţia de a bea, lucru care implică riscuri sanitare crescute pentru populaţiile cele mai expuse. Astfel, muncitorii care lucrează pe şantiere, în soare, au fost autorizaţi să încalce postul, printr-o lege promulgată în Emiratele Arabe Unite, unde clima este fierbinte. Femeile însărcinate şi bolnavii sunt scutiţi din oficiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta de post - terapie pentru trup şi suflet Pentru cei care aleg, din diverse motive - religioase sau de sănătate -, să postească sau să urmeze o dietă vegetariană nutriţioniştii fac o serie de recomandări, afirmând că o astfel de ''terapie'', înainte de Crăciun, are anumite beneficii.
Medicii recomandă ca trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită să se facă treptat Trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat, iar consumul de alimente tradiţionale pe bază de miel trebuie să fie moderat, mai ales pentru persoanele care au ţinut post, recomandă medicii.
Un nou medicament pentru afecţiuni cardiace Bolnavii cardiaci beneficiază de o nouă opţiune terapeutică, medicamentul Wenzell, care conţine valsartan şi este indicat în tratamentul diferitelor disfuncţii de natura cardiacă, precum şi în terapia post infarct.
Iaşi: Hrană din produse proaspete pentru bolnavii de la Socola Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a schimbat meniul pacienţilor, deşi alocaţia de hrană a rămas de 7 lei pe zi pentru fiecare pacient.
Post de medic de ţară în Noua Zeelandă, cu salariu de 240.883 de euro pe an, pe care nu îl vrea nimeni O clinică din Tokoroa, o localitate rurală din Noua Zeelandă, încearcă în zadar de doi ani să găsească un medic care să-l înlocuiască pe cel veteran, în pofida unui salariu anual de 400.000 de dolari neozeelandezi (240.883 de euro), relatează EFE.
Arad: Centru pentru vârstnici, îngrijiri paliative şi pentru bolnavii de Alzheimer, inaugurat în comuna Vladimirescu Un centru pentru vârstnici, îngrijiri paliative şi pentru bolnavii de Alzheimer a fost inaugurat, vineri, în noul cartier ''Via Carmina'' din comuna Vladimirescu, în prezenţa a numeroase oficialităţi.