Cele mai citite
 


Consumul de vin roşu scade riscul bolilor cardiovasculare
joi, 12 august 2010   ::   3 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Nutritie, Colesterolul, Ce mancam?
 

Un studiu realizat de INSERM (Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetări Medicale) a relevat virtuţile vinului roşu în dilatarea arterelor. În rândul ţărilor industrializate, Franţa ocupă un loc privilegiat, având o populaţie foarte sănătoasă din punct de vedere cardiovascular, scrie site-ul maxisciences.com.

Această situaţie se explică, se pare, prin consumul de vin roşu. Etanolul pe care-l conţine vinul roşu are două efecte importante asupra sistemului cardiovascular: scade coagularea sanguină şi creşte nivelul colesterolului bun din organism. Însă, în afară de acest alcool, vinul roşu mai are şi alte calităţi: polifenolii conţinuţi provoacă o dilatare a arterelor, acţionând asemenea estrogenilor, hormonilor, care le protejează în mod natural pe femei. Numărul femeilor care mor din cauza bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mic decât cel al bărbaţilor.

Efectele benefice ale vinului roşu sunt evidente dacă este băut cu moderaţie, adică până la două pahare pe zi pentru femei şi trei pentru bărbaţi.

Notare
Comentarii
de mihai
e adevarat, am mai auzit acest lucru. e foarte bine sa fim informati si sa prevenim bolile de inima, mai ales ca in romania nici nu stii de ce doctor dai. eu am avut noroc sa ajung la clinicco de la brasov. costurile nu au fost exagerate, iar conditiile cu mult deasupra a ceea ce vezi in general, si ce e mai important medici foarte buni.

de Elisa
Buna seara! Va rog f mult sa imi spuneti daca : tatal meu care este hipertensiv are voie sa consume 1-2 pahare de vin rosu de tara? sau nu? Mii de multumiri!

de sandy
da este adevarat ca vinul este sanatos organismului omului dar cum sa aratat mai sus de 1 sau2 ori pezi nu e bine vinul care se bea ca medicament se bea seara cite 1 pahar nu mai mult si se bea acel pahar de vin se bea in timpul mesei de seara pina cind sa terminat de mincat si vinul sa baut asa se bea vinul

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).
Vinul roşu le face bine diabeticilor (studiu) Un pahar de vin roşu la cină îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel).
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Vin alb sau vin roşu? Efectele vinului asupra stării de sănătate Se spune că un pahar cu vin roşu la masă este 'sfânt'. Nimeni nu vorbeşte însă despre vinul alb, care în timpul verii atrage mai mult ca oricând datorită faptului că se serveşte rece, relatează cotidianul spaniol El Pais, care prezintă opiniile mai multor experţi privind virtuţile vinului.
Lipsa vitaminei D sporeşte riscul unui accident cardiovascular (studiu) Medicina a stabilit de mult timp o legătură între carenţa vitaminei D în sânge şi problemele cardiovasculare, însă cercetătorii au determinat care sunt limitele specifice pornind de la care creşte riscul unui accident cardiovascular, relatează EFE.
Consumul moderat de bere poate fi compatibil cu un stil de viaţă echilibrat (studiu) Bruxelles, 30 sep - Trimisul special al AGERPRES, Roberto Stan, transmite: Polifenolii prezenţi în bere pot să reducă riscul bolilor cardiovasculare şi al altor boli cronice prin proprietăţile antioxidante şi efectele lor benefice asupra presiunii sângelui, lipidelor, rezistenţei la insulină şi bio-markerilor...