Cele mai citite
 


Incendiile şi canicula continuă în Rusia: OMS exprimă temeri pentru sănătatea ruşilor
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a ruşilor, în contextul caniculei fără precedent şi a incendiilor de vegetaţie ce au curpins ţara, transmite miercuri Interfax.
În aceste condiţii, se înregistrează o creştere bruscă a conţinutului de poluanţi atmosferici: dioxid de azot, monoxid de carbon, dioxid de sulf, precum şi alte particule nocive.

Biroul european al OMS a oferit asistenţă tehnică, contactând deja autorităţile ruse, inclusiv Ministerul rus al Sănătăţii.

După ce au încercat să ascundă realitatea, autorităţile ruse au recunoscut la începutul acestei săptămâni creşterea de două ori a ratei mortalităţii la Moscova din cauza căldurii şi a smogului rezultat în urma incendiilor de vegetaţie şi turbă.

OMS a pregătit deja o serie de recomandări pentru populaţia rusă, în care avertizează asupra posibilelor consecinţe pe care le pot avea asupra stării de sănătate temperaturile înalte şi fumul toxic.

În acelaşi timp, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta autorităţile ruse în lupta cu incendiile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
OMS: Peste 112.000 de oameni au murit în catastrofe naturale în Europa în ultimii 20 de ani Peste 112.000 de persoane au murit în Europa în catastrofe naturale determinate de fenomene meteorologice, în ultimii 20 de ani, a anunţat luni la Bonn Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de EFE.
OMS: Circa 10% dintre ruşi suferă de dereglări psihice Săptămâna trecută la Moscova a fost arestat un schizofernic care şi-a ucis şi mâncat tovarăşul de pahar, iar cu câteva zile înainte un alt bărbat alerga noaptea printr-o staţie de benzină, înţepându-i cu cuţitul pe toţi cei care îi ieşeau în cale... În condiţiile Rusiei contemporane, un om bolnav psihic...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
Ziua mondială de luptă împotriva malariei Ziua mondială de luptă împotriva malariei, marcată anual la 25 aprilie, a fost adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la cea de a 60-a sesiune a sa, din mai 2007. Această zi îşi propune ca prin acţiunile organizate cu acest prilej să conştientizeze populaţia asupra pericolului pe care îl reprezintă...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.