Cele mai citite
 


De la 1 septembrie, MS simplifică eliberarea documentelor personalului medical
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va simplifica de la 1 septembrie modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical (certificate de conformitate, certificate care atestă obţinerea titlului de medic, dentist, farmacist, specialist sau primar, adeverinţele de abilităţi dobândite), a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Attila Czeke.
Potrivit acestuia, documentele necesare activităţii personalului medical vor fi eliberate de Direcţiile de Sănătate Publică şi tot la acestea se vor depune şi actele necesare eliberării acestor documente.
'Am reuşit să gândim un circuit uşor al documentelor pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale. Prin acest sistem sperăm să reuşim eficientizarea în ceea ce priveşte munca birocratică. De altfel, am prevăzut sancţiuni pentru funcţionarii care nu vor respecta noile prevederi. Medicii, farmaciştii sau asistenţii medicali vor fi scutiţi de drumurile pe care le făceau la Bucureşti pentru a depune actele necesare eliberării documentelor sau pentru eliberarea acestora', a afirmat ministrul.
El a spus că se aşteaptă ca, în prima lună de la aplicarea noilor prevederi, să existe unele dificultăţi din partea Direcţiilor de Sănătate Publică.
Attila Czeke a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, va fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii ghidul privind documentele care se depun la Direcţiile de Sănătate Publică, precum şi documentele emise de minister care pot fi eliberate prin DSP.
Ministrul a subliniat că preluarea dosarelor se face după verificarea actelor depuse şi vor fi înregistrate numai dosarele care deţin documentaţia completă. 'În termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea la DSP se vor emite certificatele solicitate. Documentele emise de MS se vor înregistra la DSP-uri', a explicat ministrul Sănătăţii.
Attila Czeke a precizat că, în cazul în care dosarele cu documente se transmit incomplete, MS va propune sancţionarea persoanelor vinovate cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 - 20% pe o perioadă de până la trei luni.
Demnitarul a menţionat, de asemenea, că, în data de 23 august, va începe instruirea persoanelor din DSP-uri, care se vor ocupa de această problematică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
Ministerul Sănătăţii a eliminat copia legalizată din procesul de recunoaştere a calificărilor Medicii şi farmaciştii care doresc eliberarea unui certificat de conformitate nu mai trebuie să prezinte copii legalizate după documente la Direcţiile de Sănătate Publică, a informat Ministerul Sănătăţii.
DSP-urile primesc documentaţia pentru obţinerea certificatelor de conformitate Documentaţia pentru obţinerea certificatelor de conformitate, a celor care atestă obţinerea titlului de medic, medic dentist, farmacist, medic specialist sau primar, adeverinţelor de abilităţi dobândite se poate depune din luna septembrie la direcţiile de sănătate publică şi nu la Ministerul Sănătăţii...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.