Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii propune reducerea a 1.621 de posturi din sistemul sanitar
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii propune reducerea unui număr de 1.621 de posturi din sistemul sanitar, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Dintre aceste posturi, doar 643 sunt ocupate, restul fiind vacante. Demnitarul a precizat că numărul directorilor adjuncţi de la direcţiile de sănătate publică se va reduce de la patru la doi.
'Disponibilizările trebuie operate pentru ca cel târziu la 1 octombrie să intre în vigoare', a spus Cseke Attila.
În opinia sa, este nevoie de o reaşezare pe partea de personal TESA, iar ordinul privind restructurarea va fi dat de Ministerul Sănătăţii şi va fi valabil pentru toate spitalele din ţară.
Cseke Attila consideră că din spitale ar mai putea fi restructurat personal în cazul în care autorităţile locale care au preluat unităţile spitaliceşti decid acest lucru.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că până în luna aprilie a acestui an a revocat din funcţie 577 directori de spitale şi a comasat patru instituţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, dl Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit astăzi, 7 decembrie 2015, cu reprezentanţii SANITAS. În cadrul acestei întâlniri au  fost discutate  principalele probleme ale personalului din sistemul sanitar, precum şi propunerile federaţiei privind soluţionarea acestora.
Ministerul Sănătăţii: În sistemul românesc există 142 de unităţi sanitare fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate În sistemul sanitar românesc funcţionează 108 unităţi sanitare publice şi 34 private fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate de DSP-uri, potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Sănătăţii.