Cele mai citite
 


Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara, Constantin Cărăuşu.
El a explicat că facturile farmaciilor hunedorene erau achitate de Casa de Sănătate la un termen de 210 zile, dar intervalul de plată a crescut, în timp, până la 270 de zile.
'Am mai avut probleme cu plata sumelor pentru medicamentele compensate sau gratuite, dar situaţia cu care ne confruntăm acum este gravă, cum nu a mai fost. Plăţile care se fac acum de Casa de Sănătate sunt pentru facturile din noiembrie 2009. Încercăm să tragem un semnal de alarmă. Am avut o şedinţă a Colegiului Farmaciştilor şi am decis să nu mai onorăm reţetele compensate şi gratuite, începând cu data de 15 august', a afirmat preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara.
În replică, purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara, Ovidiu Bîndea, a spus că instituţia pe care o reprezintă depune toate eforturile pentru ca farmaciile să-şi primească banii pentru medicamentele compensate sau gratuite.
'Aşteptăm să se facă o rectificare de buget. Mai mult ca sigur se vor aloca bani pentru plata reţetelor. Trebuie ca farmaciştii să manifeste puţină înţelegere pentru că CJAS va onora facturile restante imediat ce va fi primită fila rectificativă de buget', a declarat purtătorul de cuvânt.
În judeţul Hunedoara funcţionează în prezent peste 120 de farmacii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJAS Suceava are restanţe mai vechi de un an la medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava are restanţe la plata facturilor la medicamente vechi de peste un an, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Hunedoara: Farmaciile continuă să elibereze medicamente compensate şi gratuite Colegiul Farmaciştilor a decis, luni, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, să continue eliberarea de medicamente compensate şi gratuite în farmaciile din judeţ, până la comunicarea rectificărilor bugetare.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Hunedoara: Restanţele la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile Farmaciile din judeţul Hunedoara se confruntă cu o situaţie fără precedent, în care restanţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.