Cele mai citite
 


O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândeşte din Asia
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele a fost descoperită în unele spitale britanice, aceasta fiind adusă din Asia de Sud de persoane care fac turism medical, dezvăluie un studiu apărut miercuri, evocând şi teama de o propagare mondială, relatează AFP.
Enterobacteria, care produce o enzimă de tip 'New Delhi metalo-beta-lactamază (NDM-1), a fost identificată prima dată în 2009 de Timothy Walsh de la Universitatea din Cardiff (Marea Britanie) la un pacient suedez care fusese spitalizat în India.

Potrivit unui studiu publicat miercuri în revista britanică The Lancet Infectious Diseases, cercetătorii l-au izolat de atunci la 37 de pacienţi din Marea Britanie, dintre care unii călătoriseră în India sau Pakistan pentru operaţii de chirurgie estetică.

'NDM-1 se poate transforma într-o problemă de sănătate publică mondială şi este necesară o supraveghere coordonată', avertizează autorii studiului, subliniind că europeni şi americani fac operaţii estetice în India, de unde este probabil ca NDM-1 să se răspândească în lume.

NDM-1 rezistă practic la orice tip de antibiotic, chiar şi la cele destinate urgenţelor şi tratamentului infecţiilor multirezistente. 'La acest tip de bacterie, aproape că am epuizat antibioticele. Numai două o pot combate şi unul din ele nu este prea eficient. În următorii zece ani, probabil nu vor mai apărea alte antibiotice. Dacă se va permite acestor infecţii să se dezvolte, fără a interveni cu tratamentul potrivit, se va înregistra fără îndoială o oarecare mortalitate', a precizat Walsh într-un interviu la BBC. 'Ne trebuie un mecanism de supraveghere la scară mondială şi antibiotice noi pentru acest tip de bacterii', a adăugat el.

În statul Tamil Nadu din sudul Indiei au fost depistate 44 de cazuri de infecţie cu NDM-1, 26 în statul Haryana (nord) şi în alte locuri din India, Bangladesh şi Pakistan. Într-un articol din revista Lancet, Johann Pitout de la Universitatea din Calgary (Canada) a spus că NDM-1 a fost izolată în Statele Unite, Olanda, Australia şi Canada, la persoane care fuseseră spitalizate în India. Turismul medical în India ar putea creşte cu 30% pe an în următorii cinci ani, avertizează el.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.