Cele mai citite
 


Prefectul Capitalei ia măsuri împotriva caniculei
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat, miercuri, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi direcţiilor de asistenţă socială de la nivelul sectoarelor să monitorizeze, conform evidenţelor proprii, situaţia persoanelor vârstnice ce pot fi afectate de temperaturile ridicate, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES, de Biroul de Presă al Prefectului Municipiului Bucureşti.
În cadrul şedinţei grupului tehnic de suport pentru combaterea efectelor caniculei la nivelul Municipiului Bucureşti, s-a stabilit ca eventualele urgenţe să fie comunicate către Serviciul de Ambulanţă şi SMURD.
Participanţii la şedinţă au decis ca un număr de 5 maşini de intervenţie ale ISU Bucureşti utilate cu aer condiţionat, dozatoare de apă şi echipamente de prim-ajutor, funcţionând ca şi puncte suplimentare, vor fi amplasate în zonele aglomerate ale Municipiului Bucureşti, astfel încât cetăţenii afectaţi de caniculă să poată beneficia la faţa locului de serviciile personalului medical.
Acestea vor fi amplasate în următoarele locaţii: Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, în faţa Magazinului Obor.
De asemenea, prefectul Atănăsoaei a facut demersuri pe lângă Mitropolia Bucureştiului solicitând ca programul de primire a credincioşilor de către instituţiile de cult să fie extins, astfel încât cetăţenii afectaţi ocazional, în stradă, de temperaturile ridicate să se poată adăposti.
În cadrul şedinţei s-a făcut un apel către angajatorii din domeniul construcţiilor sau ai altor domenii care presupun lucrul în spaţiu deschis, să ia în considerare posibilitatea modificării programului normal de lucru, eventual lucrându-se cu precădere dimineaţa şi după orele 18,00, astfel încât muncitorii să nu fie afectaţi de temperaturile extreme din jurul amiezei.
'Rog, totodată, cetăţenii Bucureştiului să apeleze la serviciile Serviciului de Ambulanţă sau SMURD cu responsabilitate şi numai în cazuri urgente, pentru a nu aglomera inutil activitatea acestor servicii şi pentru a nu-i împiedica să ajunga acolo unde chiar este nevoie de ei', a declarat Mihai Atănăsoaei la şedinţa de miercuri.
Acesta le-a cerut reprezentanţilor primăriilor de sector şi Primăriei Generale să acorde o atenţie deosebită problemei salubrităţii, pe fondul creşterii temperaturilor, ridicarea rapidă a gunoaielor de pe străzi fiind extrem de necesară.
Ca urmare a protocolului încheiat cu reţelele de farmacii DONA, Sensiblu, Richter, HelpNet, City Pharma, Farma Plus, Belladona, Catena, Reteta, Vital Farm, persoanele afectate de caniculă pot solicita sprijinul personalului specializat. De asemenea, la Telefonul Cetăţeanului de la nivelul Prefecturii Bucureşti - 021.9866 - şi de pe site-ul acestei instituţii - www.prefecturabucuresti.ro - se pot obţine informaţii legate de locaţiile acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SABIF şi SSB au lansat campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă şi proiectul de alertare a voluntarilor Societatea de Salvare Bucureşti (SSB) şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-lfov (SABIF) au lansat, marţi seară, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă medicală online şi proiectul de alarmare a voluntarilor SSB pentru susţinerea cazurilor urgente aflate...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator în 2015 Stopul cardio-respirator reprezintă o problemă majoră în incidenţa cazurilor medicale din Bucureşti, pentru anul trecut Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov raportând 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, comparativ cu anul precedent, când au fost înregistrate 2.692 astfel de cazuri.