Cele mai citite
 


Măsuri de combatere a ţânţarilor, în Capitală
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat Comisiei interministeriale de supraveghere metodologică şi recepţie, care s-a întrunit la sediul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să analizeze desfăşurarea programului de combatere a ţânţarilor, operat de societatea 3D, având în vedere avertizarea Ministerului Sănătăţii, dar şi articolele apărute în presă referitoare la apariţia virusului West Nile în Bulgaria şi Grecia.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de PMB, în urma analizei acestui program, Comisia a concluzionat că măsurile adoptate la nivelul Primăriei Capitalei sunt cele optime pentru prevenirea înmulţirii populaţiilor de ţânţari.
Totuşi, Comisia interministerială a solicitat municipalităţii să supravegheze zona de sud a Bucureştiului, limitrofă judeţului Ilfov, pe unde pot pătrunde dinspre Bulgaria ţânţari posibili purtători ai virusului West Nile.
Aceeaşi sursă menţionează că, din cauza condiţiilor meteo din această vară, încă din luna iulie primarul general a dispus aplicarea unor măsuri complementare în ceea ce priveşte tratamentele de combatere a ţânţarilor.
Comunicatul menţionează că au fost suplimentate tratamentele destinate spaţiilor verzi, intervenindu-se, pe lângă utilajele ULV (ultra low volume), cu 30 de foggere (utilaje de mici dimensiuni, care produc ceaţă caldă şi cu care se poate interveni în spaţiile înguste dintre blocuri, pe aleile parcurilor).
De asemenea, se monitorizează în permanenţă densitatea populaţiilor de ţânţari în zonele unde este preconizată apariţia în număr mare a acestora şi s-a stabilit un interval de două săptămâni pentru tratamentele aplicate în parcuri, în cazul ploilor acestea fiind reluate imediat.
Tratamentele sunt aplicate între orele 19,00 şi 24,00, acesta fiind considerat intervalul orar optim.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Municipiului Bucureşti continuă programul de combatere a ţânţarilor Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) continuă aplicarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor în zonele cu vegetaţie, în baza planului de igienizare stabilit printr-o dispoziţie a primarului general, Sorin Oprescu, încă din data de 6 iulie 2010.
Primarul general Sorin Oprescu a evaluat activităţile de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a avut vineri o întâlnire de lucru cu reprezentanţii societăţii prestatoare de servicii de desţânţărizare şi deratizare, în contextul unor comentarii apărute în mass-media în legătură cu o informare a DSP Bucureşti privind creşterea numărului de şobolani...
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...
Sorin Oprescu va controla calitatea apei folosite la spălarea trotuarelor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri, la o dezbatere pe tema ecologizării, că intenţionează să verifice calitatea apei folosite la spălarea trotuarelor şi carosabilului bucureştean.
Sorin Oprescu a cerut intensificarea măsurilor anticaniculă în Capitală Primarul general Sorin Oprescu a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei să intensifice măsurile pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi.
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.