Cele mai citite
 


Vâlcea: Datoriile a două spitale împiedică preluarea lor de către Consiliul Judeţean
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plata datoriilor a două spitale vâlcene a constituit tema disputei de miercuri din cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, Consiliul Judeţean Vâlcea nedorind să preia unităţile sanitare fără o discuţie cu Ministrul Sănătăţii.
'Nu este faptul că noi, Consiliul Judeţean ne opunem descentralizării. Dimpotrivă susţinem acest proces dar să fie bine chibzuit. Este vorba despre cele două unităţi sanitare din Râmnicu Vâlcea care au datorii istorice - Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie. Am votat luna trecută în CJ preluarea lor dar cu o condiţie, asumarea datoriilor pe care le au până la 30 iunie şi nu până la 31 martie 2010', a precizat Dumitru Persu, vicepreşedinte al CJ Vâlcea.
Potrivit lui Persu, Spitalul Judeţean de Urgenţă avea la 31 martie 2010 datorii de 2.811.449 lei. La 30 iunie datoriile însemnau în cadrul SJU Vâlcea 5 963 681 lei. 'Noi nu avem certitudinea că şi cele 2,8 milioane lei de până la 31 martie vor fi achitate de către minister. Aşadar solicităm clar asumarea de către minister, de către CAS şi CJAS a acestor datorii. Fie să le plătească, fie să le eşaloneze. Noi nu dorim să le preluăm cu datorii nerecunoscute de către minister şi apoi să auzim că vezi domnule nu merg spitalele pentru că CJ are de achitat bani', a adăugat Persu.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a arătat că este posibil ca în zilele următoare preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea să aibă o întâlnire cu ministrul Cseke Attila pentru lămurirea situaţiei respective.
În judeţul Vâlcea, au fost preluate la termen aproape toate unităţile sanitare, mai puţin cele două menţionate anterior. Astfel, spitalele din Drăgăşani, Horezu, Brezoi au fost preluate de către primării iar de către Consiliul Judeţean Vâlcea au fost preluate Spitalul de Pneumoftiziologie şi cel de Psihiatrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Vâlcea: CJ a aprobat preluarea a patru spitale din judeţ Râmnicu Vâlcea, 30 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în şedinţa de miercuri, cu unanimitate de voturi, preluarea a patru unităţi sanitare: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti şi Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.
Vâlcea: Demersuri pentru reînfiinţarea Spitalului din Bălceşti, anunţate de preşdintele CJ, Ion Cîlea Ministrul Sănătăţii a fost de acord cu iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind reînfiinţarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Toate unităţile sanitare din judeţ au fost preluate de administraţia locală Râmnicu Vâlcea, 2 iul /Agerpres/ - Ultima unitate sanitară din judeţul Vâlcea - Spitalul municipal Drăgăşani - a fost preluată de administraţia locală, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Luminiţa Apostolescu.