Cele mai citite
 


Rusia: 90% dintre deţinuţi suferă de tuberculoză, hepatită sau sunt infectaţi cu HIV
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 90% dintre deţinuţii ruşi suferă de boli grave, cum ar fi tuberculoza, hepatită sau virusul HIV, a anunţat, miercuri, Procuratura generală a Rusiei, relatează postul de televiziune Rossia-24.
'Verificările efectuate au arătat că peste 90% dintre deţinuţi şi condamnaţi au diverse boli - tuberculoză, hepatită, infecţii HIV', a declarat reprezentantul oficial al Procuraturii, Marina Grindeva. Ea a precizat că, în 2009, au fost înregistrate 1,2 milioane de astfel de cazuri, inclusiv 400 de mii de pacienţi diagnosticaţi pentru prima oară cu una dintre boli.

Situaţia este cauzată de insuficienţa de tehnică medicală modernă, medicamente, resurse financiare. 'În 2010, au fost alocate doar 24% din resursele necesare pentru serviciile medicale ale deţinuţilor', a menţionat reprezentantul procuraturii.

Potrivit Kommersant, preşedintele Dmitri Medvedev a fost anunţat de rezultatele verificărilor. Publicaţia aminteşte că, după scandalul iscat în legătură cu cazul juristului fondului Serghei Margnitski, de 37 de ani, care a murit în detenţie, la Serviciul federal al penitenciarelor au avut loc schimbări de cadre.

După câteva cazuri de deces în închisorile Rusiei, medicii vor trebui să-i vizitele zilnic pe deţinuţi, scria nu de mult cotidianul Rossiskaia Gazeta. Pe de altă parte, penitenciarele şi coloniile din Rusia se confruntă cu o penurie de medicamente, iar aparatura medicală este învechită în proporţie de 75% şi trebuie scoasă din inventar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia: 56.000 de deţinuţi sunt bolnavi de SIDA /Die Presse/ Circa 56.000 de bolnavi de SIDA se află în prezent în închisorile din Federaţia Rusă, a anunţat săptămâna aceasta şeful administraţiei financiar-economice a Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor (FSIN), Oleg Korşunov. Astfel, fiecare al 12-lea deţinut din Rusia suferă de această boală mortală...
56.000 bolnavi de SIDA, în închisori din Rusia (oficial) Cel puţin 56.000 persoane aflate în închisori din Rusia suferă de SIDA, dintr-un total de aproape 702.000 deţinuţi, a indicat miercuri un reprezentant al administraţiei penitenciare ruse, citat de Interfax şi AFP.
Revoltă într-o închisoare din Rusia: Un mort şi 12 răniţi O persoană a murit după ce aproximativ 100 de deţinuţi dintr-o închisoare din Rusia pentru persoane infectate cu HIV, tuberculoză şi alte boli grave au pornit miercuri o revoltă, dând foc la celule şi luând ostatici paznici, a informat joi mass-media rusă, relatează DPA.
Jumătate dintre deţinuţii ruşi sunt bolnavi, mulţi infectaţi cu HIV Aproape jumătate dintre deţinuţii ruşi sunt bolnavi, mulţi fiind infectaţi cu HIV sau suferind de tuberculoză, a anunţat Serviciul Federal al Penitenciarelor, citat miercuri de Rossiiskaia Gazeta.
Tuberculoza şi SIDA afectează major sănătatea ruşilor /Washington Post/ Rusia se consideră membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale, cu nimic mai prejos de asemenea grei precum SUA şi China. Cu toate acestea, în probleme de sănătate a populaţiei Rusia se află în compania Botswanei, subliniază cotidianul The Washington Post, preluat de Inopressa.ru.
Situaţia cazurilor de tuberculoză rămâne îngrijorătoare în Africa, dar şi în România (Coalition PLUS, MSF) Trei persoane mor de tuberculoză în fiecare minut în lume şi numai 2% dintre pacienţi au acces la noile medicamente - arată mai multe asociaţii, care au tras un semnal de alarmă cu două zile înainte de Ziua internaţională de luptă împotriva tuberculozei (24 martie), transmite marţi AFP.