Cele mai citite
 


Constanţa: Măsuri pentru limitarea efectelor caniculei
joi, 12 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, în calitate preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat tuturor primarilor din judeţ să adopte măsuri pentru prevenirea şi limitarea efectelor caniculei şi pentru sprijinirea populaţiei şi colectivităţilor de animale în aprovizionarea cu apă, după ce meteorologii au anunţat instituirea codului galben de caniculă, începând de joi.
Directorul cancelariei Prefectului, Corina Cuşa, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că principalele măsuri pe care trebui să le dispună administraţiile locale sunt asigurarea apei potabile pentru populaţie, dar în mod deosebit în şcoli, grădiniţe, creşe, spitale, cămine şi alte instituţii, identificarea de urgenţă a resurselor suplimentare de alimentare cu apă sau captări şi aducţiuni noi, stabilirea locaţiilor pentru instalarea unor rezervoare sau bazine pentru alimentarea cu apă a animalelor.
'În aceste condiţii deosebite se impune informarea populaţiei cu privire la stocarea unor rezerve de apă în recipiente, constituirea comandamentelor locale pentru asigurarea rezervelor de apă şi împreună cu specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar - Veterinare trebuie verificată şi monitorizată calitatea apei potabile pentru depistarea apariţiei nitraţilor-nitriţilor în sursele de apă. De asemenea am atras atenţia pentru instalarea unor puncte stradale de prim ajutor, asigurarea asistenţei de urgenţă în cazurile de afecţiuni provocate de temperaturile crescute, intensificarea acţiunilor de verificare şi control în scopul prevenirii apariţiei eventualelor boli la animale, transmisibile la om, instituirea serviciului de permanenţă la primării şi convocare a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă', a precizat Cuşa.
Centrul de Meteorologie Dobrogea a transmis miercuri Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea o atenţionare cod galben de caniculă pentru intervalul 12-14 august. Potrivit meteorologilor, în zilele următoare temperaturile maxime diurne se vor situa peste 35 de grade Celsius, temperatura apei mării se va menţine în jurul valorii de 30 de grade Celsius, iar indicele de confort ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Puncte de prim ajutor şi de distribuire de apă, amenajate în oraşele din judeţ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a anunţat că, începând de miercuri, în judeţ au fost amenajate puncte de prim ajutor şi distribuire de apă potabilă în perioada caniculară în oraşe, în sediile unor instituţii publice, în farmacii şi în pieţe.
Dolj: În Craiova s-au stabilit patru puncte de prim ajutor pentru perioada caniculară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a stabilit, marţi, ca în municipiul Craiova, în perioada caniculară, să funcţioneze patru puncte de prim ajutor care vor fi amenajate la sediul Instituţiei Prefectului, la Primăria Craiova-Sediul Palace, în Piaţa Centrală, şi la sediul Direcţiei de Asistenţă...
ISU Bacău a iniţiat patrule mobile care vor acţiona pentru prevenirea efectelor caniculei şi incendiilor Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Maior Constantin Ene' al judeţului Bacău a trecut, de miercuri, la organizarea de patrule mobile de zi şi de noapte pe raza zonei de competenţă 'în vederea scurtării timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii speciale şi prevenirii pericolelor...
Instituţia Prefectului Capitalei face o serie de recomandări pentru perioada de caniculă Instituţia Prefectului Capitalei a făcut marţi o serie de recomandări pentru aceste zile de caniculă, a informat un comunicat al instituţiei remis marţi AGERPRES.
Olt: Puncte de prim-ajutor asigurate de ISU pe perioada caniculei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt asigură puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă în mai multe localităţi ale judeţului.
MAI: Elicoptere SMURD, pompieri, paramedici şi puncte de prim-ajutor pentru judeţele cu avertizare de caniculă Peste 1.000 de puncte de acordare a primului ajutor şi de distribuire a apei potabile, peste 800 de pompieri şi paramedici, aproximativ 5.000 de efective ISU, cu peste 2.500 de mijloace tehnice, au fost mobilizate să intervină pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de caniculă.