Cele mai citite
 


Bureţii de mare au 70% gene comune cu omul
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu realizat de cercetători australieni arată că bureţii de mare au 70% gene comune cu omul. Deja trebuia să facem un efort de imaginaţie ca să acceptăm că avem puncte comune cu unele specii de maimuţe. Acum, după descoperirea oamenilor de ştiinţă australieni, trebuie să mergem şi mai departe, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
S-a aflat că bureţii de mare au 70% gene comune cu specia umană. Secvenţele genetice realizate pe acest animal foarte vechi sunt foarte interesante. Un anumit număr de gene, prezente şi la om, sunt legate de diferite boli, printre care cancerul. De aici, speranţa că explorarea celulelor stem ale bureţilor va permite un progres ştiinţific care, cu timpul, ar putea duce la descoperirea unor noi tratamente medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Descoperirea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de cancerul ovarian Cercetători americani au anunţat identificarea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de manifestarea unei forme foarte agresive de cancer ovarian, formă ce este foarte rezistentă la tratamentele convenţionale, informează AFP.
Cercetători americani au reuşit să crească de cinci ori speranţa de viaţă a unei specii de vierme Cercetători americani au reuşit, modificând metabolismul genetic al unei specii de vierme, să îi prelungească de cinci ori speranţa de viaţă. Ei sunt de părere astfel că există şanse ca omul să trăiască până la 500 de ani, scrie 7sur7.be.
Cercetătorii britanici au descoperit că un procent din genele umane sunt dezactivate Cercetători care studiază genomul uman au descoperit că fiecare dintre noi poartă circa 20 de gene care au fost dezactivate complet, sugerând că nu toate genele 'oprite' sunt dăunătoare pentru sănătate, scrie vineri agenţia Reuters.
Genele cromozomului Y al omului de Neanderthal au dispărut cu mult timp în urmă din genomul omului modern (studiu) Genele cromozomului Y al omului de Neanderthal au dispărut din genomul uman mult timp în urmă, au constatat oamenii de ştiinţă după prima secvenţiere detaliată a acestor gene, în condiţiile în care până acum era cunoscut faptul că oamenii moderni deţin urme de ADN de la neanderthalieni, relatează sciencedaily...
Descoperirea unei gene responsabile pentru apariţia epilepsiei poate duce la un tratament mai eficient al bolii /The Times, Proceedings of the National Academy of Sciences/ Oamenii de ştiinţă au identificat un defect genetic care ar putea fi responsabil pentru până la jumătate din cazurile de epilepsie identificate de oamenii de ştiinţă, notează cotidianul britanic The Times.
Descoperirea anomaliilor genetice aflate la originea cancerului de sân ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente O echipă de cercetători a anunţat că a descoperit practic toate anomaliile genetice aflate la originea cancerului de sân, progres care ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente, mai eficiente, împotriva acestei boli, se arată într-un studiu publicat în revista britanică Nature şi preluat marţi...