Cele mai citite
 


Program pentru o alimentaţie sănătoasă a elevilor
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Zalău, 14 aprilie /Agerpres/ - Programul "Alimentaţie Sănătoasă", care îşi propune implementarea unui mod de alimentaţie sănătos în şcoli şi grădiniţe, a demarat marţi, în Sălaj, la iniţiativa Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ), a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) şi a Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC).

"Este un program pe care l-am conceput după ce am văzut că rezultatul controalelor derulate la chioşcurile din vecinătatea unităţilor de învăţământ nu este pozitiv. Mai exact, copiii continuă să cumpere produse fast-food iar firmele de catering care duc mâncare în şcolile şi grădiniţele din Zalău nu ştiu ce ar trebui să cuprindă un meniu destinat elevilor" - a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Control din cadrul ASP Sălaj.

Conform acesteia, pentru fiecare aliment trebuie cunoscută raţia optimă, dar şi urmările unui consum necorespunzător.

In următoarele trei săptămâni se vor organiza mai multe întâlniri între profesori, reprezentanţi ai ASP Sălaj, ai firmelor de catering, dar şi cu părinţi şi copii.

La finalul anului şcolar în curs, în luna iunie, va avea loc o evaluare a programului, inclusiv un album în care să poată fi evidenţiate, în imagini, progresele înregistrate. AGERPRES/(Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Creştere îngrijorătoare a numărului diabeticilor Aproape 1.200 de noi cazuri de diabet au fost depistate anul trecut în Sălaj, autorităţile considerând îngrijorător trendul ascendent al bolii, motiv pentru care prefectul judeţului, Ionel Ciunt, doreşte o strategie de prevenire a maladiei, îndeosebi printr-o alimentaţie sănătoasă în rândul copiilor...
Ortorexia, obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă, nu este lipsită de riscuri (studiu) Ortorexia este o tulburare de comportament alimentar care constă într-o obsesie pentru o alimentaţie sănătoasă. Oamenii care suferă de această patologie sunt obsedaţi să caute hrană cât mai sănătoasă şi resping sistematic alimente cunoscute ca nesănătoase. Se feresc să mănânce o cantitate cât de mică...
Adolescenţii, mai deschişi să adopte o alimentaţie sănătoasă dacă li se pare că astfel pot fi rebeli (studiu) Metodele prin care se exploatează nevoia tinerilor de fi rebeli şi de a face dreptate în societate îi pot determina pe aceştia să adopte obiceiuri sănătoase de hrănire, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează, The Guardian.
INTERVIU CU GUST Mircea Groza: Recomand să ne întoarcem la mâncarea bunicilor Cel mai cunoscut specialist în gastronomie din Sălaj, maestrul bucătar Mircea Groza, îşi propune să străbată la pas toate localităţile judeţului pentru a strânge reţete inedite ale unor mâncăruri tradiţionale preparate de gospodinele din mediul rural, pe care să le valorifice mai apoi într-o carte de...
Nicolae Hâncu: Măsurile pentru o alimentaţie sănătoasă sunt necesare Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Societăţii Române de Diabet şi Boli de Nutriţie, a declarat pentru AGERPRES că este binevenită orice măsură care conduce la scăderea consumului de produse nesănătoase precum cele de tip fast-food.
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...