Cele mai citite
 


Primul caz de posibilă infectare cu virusul Nilului de Vest în Bulgaria
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: O femeie din oraşul bulgar Blagoevgrad (sud-vest) a fost internată la Spitalul Militar-Universitar din Sofia cu suspiciuni de infectare cu virusul Nilului de Vest. Starea femeii transferate miercuri la Sofia este gravă, aceasta aflându-se în comă. Deşi pacienta a fost supusă multor analize, medicii nu pot să spună cu certitudine dacă este vorba de virusul Nilului de Vest, transmis de ţânţari, sau de o altă formă de encefalită.
Oraşul Blagoevgrad se află la doar câteva zeci de kilometri din graniţa cu Grecia, unde numărul persoanelor infectate de ţânţari cu virusul Nilului de Vest din Grecia a ajuns la 16.

Virusul Nilului de Vest provoacă iniţial febră, temperatură ridicată, greaţă şi vomă, ce sunt simptome ale unui infecţii virale obişnuite, precizează Novinite. Cu toate acestea, simptomele se transformă rapid în encefalită şi meningită, iar cei infectaţi au nevoie de spitalizare imediată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cel puţin 16 persoane infectate cu virusul Nilului de Vest în Grecia Numărul persoanelor infectate de ţânţari cu virusul Nilului de Vest din Grecia a ajuns la 16, relatează marţi site-ul Novinite, citând autorităţile locale.
Primul caz de gripă aviară din acest an în Bulgaria Un caz de gripă aviară a fost înregistrat în nord-estul Bulgariei.
VIRUSUL ZIKA Caz confirmat medical de implicare a virusului în declanşarea unei infecţii a creierului la adulţi (studiu) Paris, 11 mar /Agerpres / - Virusul Zika, acuzat deja că s-ar afla la originea malformaţiilor cerebrale ale nou-născuţilor, a afecţiunilor măduvei spinării şi a sindromului neurologic Guillain-Barré, poate provoca, de asemenea, o infecţie gravă a creierului la adulţi care poate induce starea de comă...
(Corespondenţă) Spitalele bulgăreşti sunt în comă (revista presei) Sofia, 1 sep - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Sistemul sanitar din Bulgaria este în comă, titrează miercuri ziarul sofiot Trud. Spitalele sunt îngropate în datorii şi efectuează doar intervenţiile chirurgicale de urgenţă, iar în unele sunt limitate chiar şi spitalizările de urgenţă,...
Brăila: S-a înregistrat primul caz de deces în urma infectării cu West Nile O femeie din municipiul Brăila, în vârstă de 81 de ani, a murit în urma infectării cu virusul West Nile, fiind primul caz de deces din această cauză la nivelul judeţului, după cum a confirmat sâmbătă, pentru AGERPRES, prefectul de Brăila, Mădălina Cochino.
Simptome ce nu trebuie ignorate in timpul sarcinii Sarcina este o stare normala, fiziologica, dar care deseori este insotita de disconfort si dureri abdominale. In cele mai multe cazuri, durerile sunt inofensive, nu reprezinta un semnal de alarma pentru sanatatea mamei si a fatului.