Cele mai citite
 


Vrancea: Dosare penale pentru depozitarea incorectă a deşeurilor spitaliceşti
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi administratori ai unei societăţi comerciale din comuna vrânceană Vânători - Iulian S. şi Stănică N. - s-au ales cu dosare penale ca urmare a faptului că au depozitat în condiţii legale deşeurile spitaliceşti.
Conform IPJ Vrancea, poliţiştii s-au autosesizat, miercuri, cu privire la faptul că o societate comercială din Focşani cu punct de lucru în comuna Vânători desfăşoară, în baza obiectului de activitate, operaţiuni de colectare, transport şi depozitare deşeuri periculoase, încălcând prevederile legale în materie.
'În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în vecinătatea punctului de lucru, pe sol, pe o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi, sunt împrăştiate deşeuri spitaliceşti, respectiv ace de seringă, capace din gumă de recipiente din sticlă, utilizate în medicină, spărtură din sticlă, precum şi azbest spart. În cauză, s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări împotriva administratorilor societăţii', spune inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: De Rusalii, şoferii au băut în exces Mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale şi carnete auto suspendate după ce, de Rusalii, s-au urcat băuţi la volan, informează Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
Vrancea: Persoane dializate cazate la Spitalul Judeţean; circulaţie restricţionată din Focşani către Buzău Un număr de 18 persoane care au făcut, sâmbătă şi duminică, dializă au fost cazate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Dezinfecţie la o şcoală din Focşani, după ce 11 elevi au fost diagnosticaţi cu angină streptococică O operaţiune de dezinfecţie s-a efectuat, joi, la Şcoala nr. 2 'Ion Basgan' din Focşani, urmare a a faptului că medicii au diagnosticat 11 elevi cu angină streptococică.
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Vrancea: Incendiu la un lift al Spitalului "Sfântul Pantelimon" din Focşani Un lift de la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani a luat foc. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenţie ale ISU şi IPJ Vrancea.