Cele mai citite
 


Gorj: Dosarele a 18 persoane, suspendate de la plata ajutorului social
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii comisiei de control a dosarelor pe baza cărora se acordă ajutoare sociale şi indemnizaţii pentru persoanele cu handicap în judeţul Gorj au dispus suspendarea ajutorului bănesc pentru 18 persoane, beneficiare ale Legii 416, pe motiv că nu şi-au respectat obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii, a declarat joi, pentru AGERPRES, Constantin Cusma, membru al comisiei de control.
Potrivit acestuia, toate persoanele cărora le-a fost suspendat ajutorul financiar provin din mediul rural, cele mai multe din localitatea Godineşti.
'În urma campaniei de verificare a primăriilor şi a beneficiarilor Legii 416 privind venitul minim garantat, am efectuat, în ultima săptămână, controale în patru localităţi, fiind suspendate de la plată 18 dosare, toate pentru neefectuarea orelor de muncă în folosul comunităţii. Cele mai multe dosare, 10 la număr, au fost suspendate în Godineşti, 5 la Bumbeşti-Jiu şi alte 3 la Dăneşti', a precizat Constantin Cusma.
Acesta a mai menţionat că, în cadrul acţiunii de verificare a dosarelor persoanelor încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat, toate cele 82 de dosare controlate au primit aviz favorabil din partea comisiei de control, niciun caz nefiind trimis spre reevaluare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
MMFPS: Au fost suspendate de la plată circa 40.000 de ajutoare sociale, pentru ilegalităţi Bucureşti, 5 nov /Agerpres/ - Campania naţională de control privind verificarea condiţiilor de stabilire şi acordare a ajutorului social (venit minim garantat) s-a concretizat prin suspendarea sau încetarea din plată a 37.949 dosare de acordare a venitului minim garantat (VMG), ceea ce reprezintă 13...
Ministerul Muncii: O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţie, şi de alte facilităţi prevăzute de lege O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţia de 234 de lei, şi de alte facilităţi prevăzute de lege, precum scutirea de la plata chiriei sau la transport, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Persoanele cu handicap trebuie să se bucure de toate drepturile În Uniunea Europeană o persoană din şase suferă de handicap, de la o formă uşoară până la o formă gravă, iar, în total, aproximativ 80 de milioane de persoane nu pot deseori să participe din plin la viaţa socială şi economică din cauza barierelor fizice şi comportamentale.
Prima rectificare bugetară din acest an;cei mai mulţi bani merg la Muncă, Interne,Educaţie şi Sănătate Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu aceeaşi sumă, domeniile care...