Cele mai citite
 


Mureş: Peste o mie de copii născuţi în intervalul februarie-iunie nu au beneficiat încă de vaccinul BCG
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Din totalul de 2.286 de copii născuţi în intervalul februarie-iunie, 1.054 încă nu au beneficiat de vaccinuri de imunizare împotriva tuberculozei, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.
'În privinţa vaccinării BCG, până în 31.07.2010 în judeţul Mureş au fost recuperaţi la vaccinare 1.232 copii, din 2.286 copii născuţi în perioada februarie-iunie 2010. În cursul lunii iulie vaccinarea nou născuţilor în maternităţi s-a desfăşurat conform Programului Naţional de Imunizări, fiind vaccinaţi 457 nou născuţi', precizează comunicatul.
Potrivit documentului, Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor necesare imunizărilor care se efectuează anual, gratuit, în cadrul Calendarul Naţional de Imunizare, 'deşi au existat unele dificultăţi în asigurarea la termen a mai multor tipuri de vaccin din cauze independente de voinţa Ministerului Sănătăţii'.
'Este vorba despre problemele apărute la autorizarea producătorului român de vaccin BCG, Institutul Cantacuzino, şi mai multe blocaje ale licitaţiei derulate de MS pentru anumite tipuri de vaccin. Astfel, au fost achiziţionate deja 411.000 de doze de vaccin? ROR (vaccin anti-rubeolă, rujeolă, oreion), 494.000 doze de vaccin DTPa-VPI-HiB (anti-difteriei, tetanus, poliomelită), 420 500 doze ?de vaccin Hepatitic B de tip pediatric (vaccin împotriva hepatitei B), 210.000 vaccinul DTPa- vaccin pentru copii de 4 ani împotriva difterie, tetanus', se mai arată în comunicat.
DSP Mureş a mai precizat că vaccinurile vor fi livrate în mai multe tranşe şi că există doze suficiente pentru a se asigura imunizările necesare atât în calendarul şcolar, cât şi a copiilor sub 8 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
DSP Mureş are nevoie de 20.300 de doze de vaccin, până la sfârşitul anului Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a solicitat Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Ministerului Sănătăţii 20.300 de doze de vaccin, necesare până la finele anului 2012.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.