Cele mai citite
 


Suceava: Cei 11 turişti izolaţi în Masivul Rarău au fost recuperaţi
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul de turişti rătăciţi, miercuri seara, în Masivul Rarău, a fost recuperat de salvatori.
Potrivit ISU Suceava, Grupa operativă a inspectoratului şi Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc au răspuns solicitării de salvare a unui grup de turişti blocaţi pe traseul montan Valea Caselor - Moara Dracilor.
Grupul, format din patru adulţi şi şapte copii cu vârste între 11 şi 13 ani, din judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani, a urcat pe cursul unui fir subţire de apă, pe un traseu montan marcat. Acesta ducea spre Vârful Rarău, printre nişte stânci impresionante ca dimensiune şi formă, zona purtând numele de 'Moara Dracilor'.
Turiştii au fost surprinşi pe vârful muntelui de ploaie, ceea ce a făcut imposibilă coborârea, astfel că au fost nevoiţi să apeleze numărul unic de urgenţă '112'.
Pentru salvarea grupului, au intervenit zece pompieri, trei jandarmi şi patru salvamontişti, care au asigurat zona şi au desfăşurat, pe stânci şi prin cursul apei, un dispozitiv teleferic din cordiţe şi brâie, preluându-i pe turişti unul câte unul, până când toţi au ajuns în siguranţă la baza traseului.
Pompierii au folosit propriile lor costume de protecţie pentru a-i încălzi pe copii şi pe însoţitorii acestora, care erau îngheţaţi din cauza ploii reci şi a hainelor ude până la piele.
Toate persoanele recuperate au fost preluate de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care le-au acordat primul ajutor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
Peste 12.700 de angajaţi a MAI au acţionat în 16 judeţe şi în Bucureşti în perioada cu ninsori abundente şi viscol Peste 12.700 de angajaţi a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acţionat în 16 judeţe, în perioada 16-21 ianuarie, pentru a ajuta persoane afectate de viscol şi zăpezi, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), locotenent Cătălin Chirca...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.