Cele mai citite
 


"O viaţă sănătoasă într-un mediu sănătos", la Târgu Mureş
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 14 aprilie /Agerpres/ - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a lansat, marţi, proiectul "O viaţă sănătoasă într-un mediu sănătos", cu ocazia "Zilei Mondiale a Sănătăţii".

Proiectul "O viaţă sănătoasă într-un mediu sănătos" presupune, printre altele, implementarea unui sistem menit să asigure o mai bună colectare a hârtiei, în cadrul unităţii sanitare, urmând ca în perioada următoare să se treacă şi la colectarea PET-urilor.

Potrivit conducerii, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş are, în momentul de faţă, un sistem de colectare a hârtiei şi cartoanelor rezultate în urma activităţii medicale pentru a fi reciclate, care va fi extins la nivelul tuturor birourilor şi secţiilor.

"Intrucât anual peste 500.000 de oameni trec pragul spitalului, instituţia îşi va asuma şi rolul de comunicator pentru susţinerea acţiunilor ecologiste, sens în care vor avea loc acţiuni de informare prin postarea de afişe şi distribuirea de pliante", a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Dragoş Bardoşi. AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
IUBCvT Târgu Mureş a reziliat în urmă cu doi ani contractul pentru un săpun lichid neconform Şefa Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Klara Brânzaniuc, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în urmă cu doi ani instituţia a fost nevoită să rezilieze contractul cu un furnizor de săpun dezinfectant din Târgu Mureş, după ce acesta s-a dovedit...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
SCJU Târgu Mureş susţine că nu a încheiat contract cu Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că nu a încheiat niciun contract cu firma presupus a fi clonată, Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma, iar aceasta în urma organizării unei licitaţii publice.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...