Cele mai citite
 


Iaşi: Zeci de persoane afectate de căldură au ajuns la spital
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 130 de persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' din Iaşi, doar într-o singură gardă, majoritatea cu afecţiuni declanşate sau agravate de căldură.
Printre cei care au primit îngrijiri medicale s-au numărat şi angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţe, dr. Tudor Ciuhodaru, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că au fost primite 134 de cazuri, în 24 de ore, multe dintre acestea fiind tratate în baraca de tablă supraîncălzită în care funcţionează UPU.
Printre cei afectaţi de căldură s-au aflat şi câţiva angajaţi ai UPU, care au fost afectaţi atât de oboseală, cât şi de căldură, pentru că cele trei aparate de aer condiţionat, primite ca donaţie, nu au mai făcut faţă temperaturilor extreme.
La Spitalul de Urgenţe se află şi două vasluience, mamă şi fiică, de 59, respectiv 30 de ani, care au leşinat în plină stradă, după ce s-au expus ore în şir la căldură, în timp ce făceau cumpărături.
De asemenea, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Mironeasa, a fost adus la UPU cu dureri de cap şi stări de ameţeală, după ce a cosit mai multe ore în soare.
O altă femeie, de 81 de ani, din Iaşi, a fost adusă la Spitalul Clinic de Urgenţe după ce a făcut infarct miocardic acut din cauza căldurii din locuinţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Un nonagenar a leşinat de căldură, pe holurile Prefecturii Un nonagenar a fost adus, joi după-amiază, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a leşinat din cauza căldurii în clădirea în care se află Instituţia prefectului.
Iaşi: Medicii le recomandă persoanelor cu afecţiuni neuropsihice să se ferească de soare Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi recomandă urmărirea atentă a persoanelor cu afecţiuni psihiatrice în această perioadă caniculară şi administrarea corespunzătoare a medicamentelor.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Creşte numărul celor afectaţi de căldură care ajung la spital Peste 40 de persoane au necesitat, în ultimele 12 ore, îngrijiri medicale de specialitate după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii, susţin medicii de la Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, respectiv, de la Spitalul Universitar Sfântul Spridon.
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.