Cele mai citite
 


S-a descoperit o metodă de detectare a bacteriilor existente în plăgile arse
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă din patru ţări europene au descoperit o metodă de detectare a bacteriilor existente în plăgile arse, fapt care permite prevenirea infecţiilor şi accelerarea procesului de cicatrizare în cazul acestui tip de rană, a informat joi Comisia Europeană, citată de Efe.
Cercetători din Germania, Italia, Lituania şi Marea Britanie au pus în mişcare un dispozitiv electronic care semnalează în câteva minute prezenţa bacteriilor, prin detectarea cantităţilor minime de gaze emise de acestea.

Dezvoltarea dispozitivului, denumit WoundMonitor, s-a bucurat de un sprijin de 1,67 milioane de euro din fondurile pentru cercetare ale Uniunii Europene, a explicat Comisia Europeană într-un comunicat.

În fiecare an, în Uniunea Europeană se înregistrează peste 4.000 de morţi din cauza accidentelor provocate de foc, multe alte mii de persoane fiind spitalizate pentru a le fi tratate rănile.

Rănile grave se infectează uşor, iar până acum medicii depindeau de analizele microbiologice, care durează până la trei zile, ca să poată identifica bacteriile responsabile de infecţie.

'Tehnologia dezvoltată de WoundMonitor va grăbi punerea unui diagnostic şi va ajuta medicii să prescrie cât mai rapid tratamentul adecvat', a declarat comisarul european Neelie Kroes.

Dispozitivul a fost testat într-un spital din Manchester (Marea Britanie), dar şi într-un spital regional din Kaunas (Lituania), cu rezultate satisfăcătoare, iar mai multe firme au demarat deja negocierile pentru folosirea în scop comercial a noii tehnologii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii europeni studiază metode de folosire a capacităţii creierului pentru a creşte mobilitatea persoanelor cu dizabilităţi fizice Cercetători din Austria, Germania, Italia, Elveţia şi Regatul Unit dezvoltă tehnologii care utilizează capacitatea cerebrală a persoanelor cu diferite niveluri de dizabilitate fizică pentru a le îmbunătăţi în mod semnificativ calitatea vieţii, a informat miercuri Comisia Europeană, potrivit EFE. Se poate...
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Dispozitiv care detectează în numai 15 minute paludismul, realizat în cadrul unui proiect de cercetare susţinut de UE Un proiect de cercetare susţinut de Uniunea Europeană a dezvoltat un dispozitiv similar unui smartphone care ar putea diagnostica paludismul în numai 15 minute, a informat miercuri Comisia Europeană, potrivit EFE.
(Corespondenţă) Comisia Europeană a decernat primele premii Marie Curie pentru cercetare Bruxelles, 5 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Premiile Marie Curie pentru cercetare au fost decernate luni în premieră unui număr de trei oameni de ştiinţă, din Grecia, Marea Britanie şi Israel, a anunţat într-un comunicat dat publicităţii la Bruxelles Comisia Europeană (CE).
VIRUSUL ZIKA Mai multe ţări europene au semnalat prezenţa virusului Virusul Zika, transmis de ţânţari şi care afectează din 2015 continentul american, a fost semnalat în câteva ţări europene, la persoane revenite din America Latină, au anunţat autorităţile sanitare din ţările respective. În prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 21 dintre cele...
Tineri din 15 ţări europene participă sâmbătă la Youth Cancer Europe "Open Space Summit" Tineri din 15 ţări europene participă sâmbătă la Youth Cancer Europe "Open Space Summit", un eveniment creat pentru a reuni supravieţuitorii diferitelor tipuri de cancer şi de a prezenta nevoile pe care aceştia le au, informează Asociaţia Little People România, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES...