Cele mai citite
 


Europa nu este pregătită să combată bacteria rezistentă la antibiotice
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europa nu este pregătită corespunzător pentru a face faţă ameninţării la adresa sănătăţii publice reprezentate de bacteriile rezistente la antibiotice, cum ar fi bacteria identificată recent într-un articol publicat în revista The Lancet, transmite joi Efe.
'Ultimele informaţii cu privire la răspândirea rapidă a unei bacterii rezistente la medicamente provoacă o reacţie de alertă legată de natura şi magnitudinea problemei cu care ne confruntăm', afirmă, într-un comunicat, profesorul Giuseppe Cornaglia, preşedintele Societăţii Europene de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase.

'La nivelul întregii Europe am urmărit şi informat factorii responsabili cu privire la urgenţa care a apărut în ultimii ani şi care este reprezentată de bacteriile similare rezistente la toate felurile de antibiotice, inclusiv la cele de tip carbapenem, încă de când şi-au făcut pentru prima dată apariţia la Verona (Italia)', adaugă expertul.

'Experienţele din ţări precum Italia, Grecia şi Israelul arată că, dacă medicii nu sunt bine pregătiţi şi nu au suficiente resurse la dispoziţie, infecţiile provocate de bacteriile rezistente la aceste antibiotice reprezintă o ameninţare importantă atât pentru pacienţi, cât şi pentru sistemul sanitar în ansamblul său', a avertizat Cornaglia.

Potrivit Societăţii Europene de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase, este puţin probabil să se dispună de antibiotice noi în următorii zece ani, ca perioadă minimă, motiv pentru care autorităţile sanitare trebuie să-şi intensifice eforturile de supraveghere şi monitorizare a acestor infecţii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice - o ameninţare pentru sănătatea românilor, avertizează medicii Rezistenţa la antibiotice devine o ameninţare pentru sănătate românilor, în contextul în care există şi în prezent numeroase persoane care folosesc incorect antibioticele, avertizează reprezentanţii Societăţii Române de Microbiologie.
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Rezistenţa la antibiotice - o problemă urgentă la nivel mondial Ziua Mondială a Sănătăţii, care se marchează pe 7 aprilie, atrage atenţia, în acest an, asupra consumului exagerat de antibiotice.