Cele mai citite
 


40 de morţi de holeră în Nigeria
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O epidemie de holeră a provocat moartea a 40 de persoane săptămâna trecută în nordul Nigeriei, a declarat joi un responsabil local, citat de AFP.
Cazuri de holeră s-au înregistrat în opt din cele 27 de guvernorate ale statului Borno, unde există 115 bolnavi, a indicat comisarul pentru afaceri locale Abdurrahman Terab, contactat de AFP la Maiduguri, capitala statului, cea mai afectată de epidemie.

La originea valului de holeră se află refuzul bolnavilor de a se supune carantinei, conform sursei citate.

Peste 260 de persoane au murit de holeră în ultimul trimestru al anului 2009 în nordul Nigeriei.

Holera este o infecţie severă a intestinului cu bacteria Vibrio cholerae, care trăieşte în medii acvatice, iar oamenii se infectează prin consumul de apă, fructe de mare sau alimente contaminate. După o scurtă perioadă de incubaţie, boala provoacă diaree, vărsături, deshidratare şi chiar moartea, în cazul netratării ei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Holera a făcut 87 de morţi în nordul Nigeriei Epidemia de holeră a făcut în două state din nordul Nigeriei 87 de morţi într-o lună şi 1.315 persoane au fost infectate, potrivit serviciilor de sănătate contactate de AFP luni.
Epidemie de holeră în Tanzania: 74 de morţi şi circa 5.000 de persoane contaminate (OMS) Tanzania se confruntă cu o epidemie de holeră de mare amploare, 74 de persoane au decedat şi aproximativ 5.000 de cazuri au fost confirmate până în prezent, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Kenya: Cel puţin 10 morţi de holeră în cea mai mare tabără de refugiaţi din lume (ONU) Cel puţin 10 somalezi au murit de holeră şi alţi 1.000 s-au îmbolnăvit în tabăra de refugiaţi Dadaab, cea mai mare din lume, situată în nord-estul Kenyei, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Epidemie de holeră în Mozambic: 28 morţi O epidemie de holeră a apărut în nordul Mozambicului, unde s-au înregistrat deja 28 de morţi şi 2.400 de cazuri de îmbolnăviri, informează luni autorităţile din această ţară.
Uraganul Matthew: 1.000 de morţi în Haiti (date neoficiale) Numărul neoficial al persoanelor decedate în Haiti în urma uraganului Matthew a crescut, duminică, la 1.000 de persoane, informează Reuters. Potrivit agenţiei de protecţie civilă, cifra oficială este de 336 de morţi, numărătoarea avansând cu dificultate deoarece autorităţile trebuie să viziteze fiecare...