Cele mai citite
 


COPAC cere CNAS o dezbatere publică pe tema noilor reglementări
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România(COPAC) solicită public Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să publice pe site-ul său listele de medicamente care vor fi afectate de măsura schimbării metodei de calcul a preţului de referinţă pe listele C1 şi C3, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, presei.
Pe 7 august, CNAS a publicat pe site-ul propriu un proiect de ordin prin care îşi propune să modifice şi să completeze Ordinul 615/30.06.2010 prin care s-a schimbat metoda de calcul a preţului de referinţă pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală prescrise în tratamentul ambulatoriu. Conform noului proiect, de la data de 1 septembrie, pacienţii cronici vor fi obligaţi să plătească pentru tratamentul lor, cel puţin aşa se înţelege de pe site.
CNAS ţine secrete însă listele cu medicamente care vor fi afectate de noua măsură, publicând pe site nişte liste goale, susţin reprezentanţii COPAC. Probabil, pentru a evita reacţia pacienţilor afectaţi, vor publica listele în noaptea de 31 august, eventual le vor mai modifica după data de 1 septembrie, aşa cum s-a procedat şi în luna iulie, când a intrat în vigoare Ordinul 615, arată sursa citată.
'Întrucât această măsură poate afecta grav milioane de pacienţi cronici, solicităm CNAS să organizeze o dezbatere publică în următoarele două săptămâni la sediul său, în care să fie consultate toate părţile implicate. Doar printr-o astfel de dezbatere reală se pot găsi cele mai bune soluţii pentru pacienţi. Aşteptăm un răspuns la propunerea noastră în următoarele şapte zile. Dacă nu vom primi niciun răspuns, vom organiza noi o astfel de dezbatere. Pacienţii cronici care vor fi afectaţi de această măsură au intrat în panică, se tem că vor rămâne fără tratament', a declarat Cezar Irimia, preşedintele COPAC.
COPAC face un apel la CNAS să evalueze realistic impactul măsurilor pe care le preconizează, astfel încât să nu pună în pericol pacienţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC: Noul sistem de compensare condamnă la moarte pacienţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) susţine că intenţia manifestată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de modificare a sistemului de compensare a medicamentelor condamnă la moarte pacienţii, se arată într-un comunicat remis presei.
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Asociaţiile pacienţilor atrag atenţia asupra lor prin 'Proclamaţia durerii' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a elaborat, după încheierea Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, un document cu titlul 'Proclamaţia durerii', în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de situaţia actuală din sistemul de sănătate, potrivit preşedintelui COPAC...
Preşedintele CNAS: COPAC nu mai apără interesele pacienţilor Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat miercuri că Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu mai apără interesele pacienţilor, ci sunt un fel de avocaţi ai companiilor de medicamente.
COPAC vine cu propuneri concrete pentru proiectul noii legi a sănătăţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a trimis un memoriu Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale cu propuneri concrete pentru proiectul noii legi a sănătăţii, se arată...
COPAC critică CNAS că nu informează pacienţii despre preţurile medicamentelor Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ - Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România consideră că demersurile CNAS prin care se urmăreşte impunerea unor noi biruri pentru pacienţi sunt rezultatul unui sistem politic căruia nu-i mai pasă, condamnând la moarte mii de oameni aflaţi în suferinţă...