Cele mai citite
 


Iaşi: CJAS verifică medicii dacă au plecat sau nu la muncă în străinătate
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a început un control în spitalele din judeţ pentru a vedea câţi medici au plecat la muncă în străinătate.
Preşedintele CJAS Iaşi, dr. Iulian Şerban, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în următoarele luni vor fi verificaţi toţi cei 2.500 de medici care lucrează în sistemul sanitar ieşean.
'Vom declanşa o amplă acţiune de verificare a medicilor care se află în contract cu Casa de Asigurări Iaşi pentru a afla dacă au plecat sau nu la muncă în străinătate. Din punctul nostru de vedere au plecat atât de puţini medici în străinătate încât nici nu merită să-i pomenim', a susţinut şeful CJAS Iaşi.
Iulian Şerban spune că, din informaţiile pe care le deţine până în prezent, în cursul acestui an doar un singur medic a plecat la muncă în străinătate.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, susţine că, în prima jumătate a acestui an, 134 de medici au renunţat la posturile din Iaşi pentru a lucra în străinătate, cu cinci mai mult decât anul trecut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Iaşi: CJAS a alocat bani pentru tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a alocat banii necesari tratamentelor pacienţilor cu HIV/SIDA până la sfârşitul anului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prof.univ.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva.
Iaşi: A crescut numărul celor care apelează anual la formularul de sănătate E 112 Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, Robert Dâncă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul beneficiarilor formularului de tratament în străinătate E 112 creşte de la an la an, cele mai solicitate clinici fiind din Germania şi Austria.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.