Cele mai citite
 


Mortalitatea în cazul cancerului de sân, în regres puternic în Europa, dar în creştere în România
vineri, 13 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mortalitatea provocată de cancerul de sân s-a redus semnificativ în Europa în ultimii 20 de ani, însă în timp ce în Islanda a scăzut cu 45 la sută, în cazul României a înregistrat o creştere de 17 procente, reiese dintr-un studiu publicat de The British Medical Journal şi citat, joi, de Reuters.
Mortalitatea în cazul cancerului la sân a scăzut graţie procedurilor de investigare tot mai amănunţite, dar şi politicilor de sănătate, Marea Britanie şi Islanda conducând detaşat în acest top, au afirmat oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii conduşi de Philippe Autier, de la Institutul Internaţional de Cercetare şi Prevenţie din Franţa, au analizat schimbările înregistrate în ceea ce priveşte rata mortalităţii la femeile afectate de cancer, în 30 de ţări europene, între 1989 şi 2006, descoperind că această rată a scăzut în medie cu o cincime.

Însă mortalitatea provocată de cancerul la sân a rămas la acelaşi nivel sau chiar a crescut în anumite ţări din Europa Centrală, cercetătorii afirmând că este nevoie de mai multe eforturi pentru îmbunătăţirea procedurilor de diagnostic şi tratament, spre 'a reduce mortalitatea în cazul cancerului de sân, lucru care poate fi evitat'.

Cancerul de sân ucide anual în jur de jumătate de milion de persoane în întreaga lume, fiind cel mai comun tip de cancer la femeile din naţiunile dezvoltate.

Rata mortalităţii în cazul acestei afecţiuni a scăzut cu 12 procente în Finlanda, cu 11 procente în Franţa şi cu 16 procente în Suedia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Medic oncolog: În 2012 au apărut peste 8.500 de cazuri noi de cancer la sân Cancerul de sân este în România pe primul loc din punct de vedere al incidenţei şi al mortalităţii, în anul 2012 apărând 8.981 cazuri noi, iar prevalenţa era aproape de 33,500 la suta de mii de paciente, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog.
Criza din 2008 ar putea fi cauza a 500.000 de decese de cancer la nivel mondial (studiu) Creşterea şomajului şi reducerile bugetare din sectorul sănătăţii, ce au urmat crizei financiare din anul 2008, au contribuit la creşterea mortalităţii din cauza cancerului cu mai mult de o jumătate de milion de oameni în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în revista britanică 'The Lancet'...
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...
Mamografiile periodice reduc cu 40% mortalitatea de cancer de sân în rândul femeilor între 50 şi 69 de ani (studiu) Femeile cu vârste între 50 şi 69 de ani care efectuează în mod regulat mamografii la fiecare doi ani reduc cu 40% riscul de a muri de cancer de sân, arată un vast studiu internaţional publicat miercuri în New England Journal of Medicine, informează AFP.