Cele mai citite
 


Bacteria rezistentă la antibiotice a infectat trei australieni care au călătorit în India
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei australieni care au călătorit în India au fost infectaţi cu bacteria NDM-1, a cărei rezistenţă ridicată la antibiotice a declanşat alarma în Europa, după detectarea unor cazuri de îmbolnăvire în Marea Britanie şi Belgia, au informat vineri surse sanitare, citate de EFE.
Cazurile celor trei australieni, inclusiv al unei paciente care s-a supus unei operaţii de chirurgie plastică la Bombay, reprezintă 'vârful icebergului', a avertizat pentru agenţia AAP profesorul Peter Collignon, directorul Departamentului de boli infecţioase din cadrul Spitalului din Canberra.

Gena NDM-1 (New Delhi metallo-b-lactamase 1), care a infectat cel puţin 50 de persoane în Marea Britanie şi a provocat în iunie moartea unui bolnav în Belgia, a fost identificată anul trecut la un pacient suedez care fusese internat într-un spital indian.

Marţea trecută, revista ştiinţifică 'The Lancet' a publicat un articol în care punea accent pe faptul că sporirea numărului de călătorii pe distanţe lungi a contribuit la expansiunea bacteriei rezistente, care anterior fusese întâlnită doar la pacienţi din India, Bangladesh şi Pakistan.

Cu toate acestea, autorităţile indiene au negat că bacteria s-ar fi propagat de aici, calificând informaţiile drept unele menite să stârnească elementul 'senzaţional' şi fiind parte a unei 'propagande maliţioase'.

Profesorul Collignon, expert în antibiotice, a susţinut că 'probabil, bacteria omoară la ora actuală o grămadă de lume, însă în ţările aflate în curs de dezvoltare nu există o metodă clară de a stabili numărul exact de bolnavi'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândeşte din Asia O bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele a fost descoperită în unele spitale britanice, aceasta fiind adusă din Asia de Sud de persoane care fac turism medical, dezvăluie un studiu apărut miercuri, evocând şi teama de o propagare mondială, relatează AFP.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.