Cele mai citite
 


Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' cere reducerea cu 25 la sută a salariilor din firmele care au contract cu statul
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' cere Guvernului să oblige firmele care au contract cu statul să reducă salarii cu 25 la sută, pentru a nu se crea o discriminare şi pentru o echitabilă aplicare a legii, se arată într-un comunicat de presă, semnat de preşedintele Federaţiei, Viorel Rotilă.
În contextul reducerilor salariale, Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' a decis declanşarea proceselor ce vizează declararea reducerii salariilor pentru angajaţii din sectorul sanitar ca ilegală, şi returnarea sumelor datorate, se arată în comunicatul menţionat.
Potrivit documentului, principalul temei al acţiunii îl constituie faptul că reducerea salariilor pentru salariaţii din spitalele publice care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este ilegală, aceste spitale nefiind bugetare.
'Aceste spitale primesc bani de la casele de asigurări pentru calitatea şi cantitatea serviciilor prestate şi nu o anumită sumă de la buget pentru funcţionare cum se întâmplă în cazul altor sectoare', precizează comunicatul.
Acesta apreciază că includerea banilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în bugetul statului a fost făcută în mod abuziv, la începutul funcţionării acestui fond de asigurări sociale de sănătate, pentru ca 'statul să poată deturna sumele de care avea nevoie din acest fond pentru alte destinaţii', această situaţie ilegală fiind menţinută de toate guvernele care s-au succedat în ultimii 10 ani la putere.
'Dacă se consideră că unităţile publice care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt bugetare, se ajunge la o situaţie de discriminare în condiţiile în care salariaţilor din unităţile private care au contracte cu Casa nu le-a fost redus salariul. În această situaţie, pentru a asigura o aplicare echitabilă a legii, Guvernul ar trebui să oblige la reducerea salariilor cu 25 la sută pentru salariaţii tuturor firmelor care au contract cu statul, inclusiv reducerea veniturilor clientelei politice care se îmbogăţeşte din astfel de contracte', se argumentează în încheierea comunicatului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a achiziţionat servicii de colectare şi prelucrare a datelor pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziţionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti servicii privind colectarea, prelucrarea datelor şi elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitaliceşti, potrivit...
CNAS admite că există unele probleme de funcţionare a cardului de sănătate, dar spune că va găsi soluţii de rezolvare Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a admis joi că există unele probleme reale de funcţionare a sistemului cardului de sănătate, "cel mai frecvent" la furnizorii de servicii medicale care utilizează alt soft decât cel pus la dispoziţie gratuit de instituţie şi a precizat că va găsi soluţii pentru...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Nica (psiholog): Decontarea serviciilor pentru copiii cu autism de către CNAS, scăzută din lipsa medicilor Decontarea serviciilor în cazul copiilor cu autism de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este scăzută deoarece numărul de medici psihiatri care pot recomanda terapia şi care se află în contract cu CNAS este foarte mic, a afirmat vineri psihologul Raluca Nica în cadrul conferinţei I...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".