Cele mai citite
 


Mehedinţi: Fântâni publice cu apă nepotabilă, la Drobeta Turnu Severin
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Calitatea apei de la un număr de opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespunde parametrilor microbiologici şi fizico-chimici, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Potrivit sursei citate, situaţia analizelor probelor de apă recoltată a fost transmisă instituţiilor judeţene responsabile cu sănătatea publică a cetăţenilor pentru a declanşa operaţiunea de tratare chimică a izvoarelor respective şi a dispune interzicerea utilizării ei.
'De asemenea, s-a recomandat Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin să monteze inscripţii avertizoare asupra riscului la care se expun cetăţenii dacă nu vor ţine cont de interdicţia de a nu bea apă din aceste fântâni', a precizat Ionovici.
În municipiul Drobeta Turnu Severin mai există alte 11 izvoare a căror apă este conformă din punct de vedere micobiologic şi fizico-chimic şi poate fi folosită fără probleme în consumul uman.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi:Apa din aproape jumătate din fântânile publice din Drobeta Turnu Severin, contaminată cu nitraţi Parametrii chimici şi bacteriologici ai apei din şapte din cele douăsprezece fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor şi depăşesc valorile admise, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Romaniţa...
Mehedinţi: Consumul de apă din fântânile publice de la Drobeta, interzis Parametrii microbiologici şi fizico-chimici ai apei din cele opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor, motiv pentru care este interzisă utilizarea acesteia în consumul uman.
Mehedinţi: Calitatea apei Dunării, monitorizată de autorităţile sanitare Drobeta Turnu Severin, 9 oct /Agerpres/ - Specialiştii laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi monitorizează calitatea apei fluviului Dunărea, a precizat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Mergea.
Mehedinţi: Autorităţile au intervenit pentru neutralizarea focarului de hepatită A din comuna Gruia Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au intervenit pentru neutralizarea unui focar de hepatita A depistat în comuna Gruia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: 180 de fântâni publice cu apă care nu este indicată consumului uman Apa din 180 de fântâni publice de pe raza judeţului Mehedinţi, de unde inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au prelevat probe, nu este indicată să se utilizeze în consumul uman, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Unitate spitalicească fără apă caldă în Drobeta Turnu Severin Spitalul Grecescu, divizie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde funcţionează secţiile Dermatologie şi Contagioase, a rămas de două săptămâni fără apă caldă.