Cele mai citite
 


Mehedinţi: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deficitul de medici de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin este de 31 de posturi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, dr. Cristian Jianu.
Potrivit sursei citate, cifra respectivă este raportată la cele peste 1.100 de paturi ocupate de bolnavi care sunt continuu consultaţi, trataţi şi monitorizaţi de doar 170 de medici, situaţie care nu poate fi îmbunătăţită dacă nu vor fi create condiţii atractive pentru atragerea şi stabilizarea tinerilor absolvenţi de facultăţi de medicină.
'Unitatea funcţionează în sistem de avarie, în privinţa cadrelor de specialitate, la secţiile de chirurgie, cardiologie, neurologie, terapie intensivă, radiologie şi laborator', a precizat Jianu.
În opinia acestuia, singura soluţie pentru remedierea acestei probleme care afectează activitatea medicală a respectivei unităţi spitaliceşti este nevoie de asigurarea de fonduri financiare suficiente pentru plata unor salarii decente, care să le permită medicilor condiţii de trai corespunzătoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Deficit de medici specialişti pentru bolnavii de cancer Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin are deficit de medici specialişti oncologi, situaţie care îi pune în pericol pe bolnavii de cancer.
Mehedinţi: Deficit de medici specialişti la Spitalul judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin are un deficit de cinci medici chirurgi, situaţie care trenează de circa doi ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, medic Cristian Jianu.
Mehedinţi: Deficit de medici oncologi la SJU Drobeta Turnu Severin; numărul bolnavilor în creştere Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin se confruntă cu un deficit de medici oncologi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin nu există deficit de medicamente Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin nu înregistrează deficit de medicamente destinate tratării bolnavilor în ambulatoriu sau internaţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul general al societăţii de management Tetraedru Medical Consulting, Dorel Dumitraş.
Mehedinţi: Deficit de fonduri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte asigurarea fondurilor necesare desfăşurării în condiţii normale a activităţii medicale.
Mehedinţi:Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări în valoare de aproximativ 750.000 lei În anul 2012 Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări de la diferite entităţi economice din ţară şi străinătate în valoare de 747.870 lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul Nicoleta Manu.