Cele mai citite
 


Gorj: Spitalul de Urgenţă va avea un ambulatoriu modernizat
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, în şedinţă ordinară, proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, valoarea totală a acestuia fiind de circa 20.000.000 de lei.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, proiectul 'Reabilitarea, modernizare şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu' se încadrează, pentru finanţare, în Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3.
'Prin reabilitarea ambulatoriului, vom obţine o serie de avantaje, precum mărirea numărului de pacienţi, crearea de facilităţi pentru persoanele cu handicap, condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţilor specifice, creşterea numărului de angajaţi şi, implicit, a locurilor de muncă, dar şi a eficienţei energetice a clădirii', a precizat Ion Călinoiu.
Valoarea totală a proiectului este de 19.454.812,64 lei, dintre care 15.583.678,00 de lei sunt cheltuieli neeligibile. Contribuţia financiară proprie a Consiliului Judeţean la implementarea proiectului este de 4.182.808,20 de lei. 'Precizez că TVA-ul plătit de Consiliul Judeţean se va recupera ulterior, conform graficului de rambursare a cheltuielilor', a mai spus preşedintele CJ Gorj.
Potrivit acestuia, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului unităţii spitaliceşti seva face într-un termen de 24 de luni, din care execuţia lucrărilor reprezintă 20 de luni.
În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu se află în subordinea CJ Gorj, ca urmare a legii descentralizării din sistemul sanitar, protocolul de preluare a unităţii fiind semnat în urmă cu aproximativ o lună de zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean va intra în reabilitare peste o lună Lucrările de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu vor începe în aproximativ o lună şi sunt preconizate să dureze maximum 24 de luni, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Teleorman: Contracte de finanţare prin POR, semnate Contractul de finanţare pentru proiectul 'Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria', finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, a fost semnat, marţi, la Alexandria, de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Răzvan Murgeanu şi de ...