Cele mai citite
 


Pakistan: Crucea Roşie şi Semiluna Roşie cer ajutor urgent pentru victimele inundaţiilor
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Internaţională şi Semiluna Roşie au solicitat, vineri, accelerarea eforturilor umanitare pentru asistarea, în regim de urgenţă, a 6 din cele 14 milioane de persoane afectate de inundaţiile din Pakistan, transmite EFE.
În cadrul unei conferinţe de presă organizate la Islamabad, secretarul general al Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii, Bekele Geleta, a declarat că dezastrul ar putea căpăta proporţii şi mai mari dacă acţiunile întreprinse nu sunt suficient de rapide.

'Dacă nu se acţionează deja pentru limitarea crizei, impactul ar putea fi enorm', a susţinut.

Geleta a făcut un apel pentru ca întreaga lume să îşi dea seama de efectul devastator al inundaţiilor din Pakistan, unde mai există încă multe zone care nu sunt acoperite corespunzător din punctul de vedere al asistenţei umanitare, a indicat.

La rândul său, delegatul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în Pakistan, Pascal Cuttat, a subliniat: 'Accesul la apa potabilă este o prioritate absolută. Există copii care mor în aceste momente'.

Cuttat a adăugat că în unele zone inundate s-au înregistrat, de asemenea, cazuri de minori care au murit în urma exploziei materialelor explozibile, cum ar fi minele antipersonal, dislocate din cauza apei.

Pe de altă parte, preşedintele Semilunii Roşii în Pakistan, Nilofar Bajtiar, a anunţat că organismul pe care îl conduce poate oferi ajutor unui număr de 300.000 de familii, pentru care are nevoie de suma de 190 de milioane de dolari.

Semiluna Roşie a distribuit până în acest moment corturi de campanie, mâncare sau medicamente pentru un număr de cel puţin 100.000 de persoane, potrivit datelor proprii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Apel umanitar de urgenţă al Crucii Roşii Române în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal Crucea Roşie Română a lansat marţi un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal din 25 aprilie.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Dolj: Prefectura, IJSU şi Crucea Roşie au lansat o campanie de donaţii pentru persoanele sinistrate din Galaţi Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Crucea Roşie au lansat, luni, o campanie de donaţii pentru sprijinirea persoanele grav afectate de inundaţiile din judeţul Dolj.
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.