Cele mai citite
 


Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat Cristian Anton Irimie.
Întârzierea semnării acestui protocol a fost cauzată de solicitările preşedintelui CJ Vâlcea de a primi asigurări, din partea Ministerului Sănătăţii, cu privire la achitarea la zi a tuturor datoriilor celor două unităţi medicale.
Datoriile celor două spitale erau, la 30 iunie, de 15.275.893 de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi de 4.965.098 de lei la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie.
În protocol, Ion Câlea a menţionat câteva obiecţii, printre care achitarea, de către Ministerul Sănătăţii, a datoriilor, dar şi asigurarea finanţării funcţionării în acest an, a celor două spitale.
Ministrul secretar de stat, Cristian Irimie, a contrasemnat şi el protocolul, declarând că Ministerul Sănătăţii va achita toate cheltuielile justificate în rapoarte.
'Vă pot spune că ministerul va onora toate cheltuielile legale pe care cele două spitale le-au făcut, tot ce este justificat va fi plătit. Ţin să menţionez, totuşi că am întâlnit în ţară Spitale Judeţene de amploarea celui din Vâlcea, care au fost preluate şi nu aveau datorii. Aş sugera preşedintelui Ion Câlea să întreprindă demersuri pentru ca Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie să devină secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă', a mai spus secretarul de stat, în cadrul evenimentului.
Irimie a mai declarat, cu aceeaşi ocazie, că în majoritatea spitalelor din România se practică un abuz al internărilor.
'În majoritatea spitalelor din România se practică un abuz al internărilor. Sunt internaţi oameni numai ca să iasă numărul. Un exemplu, dacă prin faţa unei secţii de pediatrie se joacă doi copii cu mingea, aceştia automat sunt băgaţi în paturi ca să iasă numărul pentru Casa de sănătate. De aceea descentralizarea va aduce mai multă eficienţă şi reponsabilitate pentru managementul unui spital. Din păcate, la noi, tratamentul ambulatoriu şi medicina primară nu sunt încă eficiente', a precizat secretarul de stat. El a mai spus că preluarea spitalelor de către autorităţile locale reprezintă finalul unei descentralizări începute în 1999.
Un alt capitol al discuţiilor dintre reprezentantul guvernului şi conducerea CJ Vâlcea a fost cumpărarea clădirii din Călimăneşti, unde funcţionează Clinica balneologică, care este o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Imobilul a fost retrocedat foştilor proprietari, iar aceştia vor să-l vândă Consiliului Judeţean pentru suma de 900.000 de euro. În prezent, la Clinica balneologică lucrează 55 de angajaţi. Cristian Anton Irimie a promis autorităţilor vâlcene că va transmite cererile lor guvernului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.
Ministerul Sănătăţii:Comisia de control a constatat nerespectarea procedurilor în cazul de la Câmpulung Membrii Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii (MS), care au efectuat un control la maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung, au propus sancţionarea personalului medical din secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie pentru nerespectarea procedurilor medicale în cazul gemenilor...