Cele mai citite
 


Gorj: Zeci de şcoli şi grădiniţe nu au obţinut autorizaţiile sanitare
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 60 de unităţi de învăţământ, din judeţul Gorj, nu au obţinut autorizaţiile sanitare necesare funcţionării în anul şcolar 2010-2011, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, cele mai multe unităţi de învăţământ, care au fost respinse de la eliberarea autorizaţiilor sanitare, sunt în mediul rural, unde principalele nereguli sunt lipsa apei potabile, neigienizarea grupurilor sanitare şi nerespectarea termenelor de finalizare a construcţiilor.
Totodată, Elena Piţian a adăugat că există unităţi de învăţământ care nu au solicitat eliberarea autorizaţiilor sanitare pentru anul şcolar care va începe, pentru că directorii lor au considerat că nu îndeplinesc condiţiile necesare.
'Şcolile şi grădiniţele, care au funcţionat fără autorizaţie anul trecut, au avut planuri de conformare pentru a primi avizul sanitar pentru anul şcolar 2010-2011, însă mare parte dintre ele nu au depus documentaţia nici până în prezent. Termenul limită este la 1 septembrie, după această dată urmând ca echipe mixte formate din inspectori sanitari şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar să înceapă controalele la toate unităţile de învăţământ din judeţ', a mai spus Elena Piţian.
Aceasta a menţionat că toate cele 33 de licee şi colegii din judeţ nu au întâmpinat probleme în obţinerea autorizaţiilor. De asemenea, nu s-au înregistrat probleme în eliberarea autorizaţiilor sanitare nici în cazul celor 17 internate, 14 cantine, 25 de săli de sport şi 7 cluburi de elevi din judeţ.
În Gorj funcţionează 700 de unităţi şcolare, dintre care 108 au statut juridic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Lipsa apei curente şi neigienizarea grupurilor sanitare,printre deficienţele constatate de DSP la şcolile din judeţ Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat în ultima perioadă o serie de verificări la şcolile din judeţ, până în prezent fiind constatate deficienţe privind alimentarea cu apă curentă şi neigienizarea grupurilor sanitare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena...
Gorj: A scăzut numărul elevilor depistaţi cu pediculoză Numărul elevilor depistaţi cu pediculoză, la începutul anului şcolar, este mai mic faţă de cel de anul trecut, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Anchetă epidemiologică la patru şcoli după ce un profesor s-a îmbolnăvit de TBC Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează anchete epidemiologice la patru şcoli din judeţ după ce un profesor care a fost internat cu TBC a predat la cele patru unităţi, existând suspiciunea că boala s-ar fi transmis şi la elevi.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Cluj: Peste un sfert dintre şcoli nu sunt autorizate sanitar Peste un sfert dintre unităţile şcolare clujene care n-au fost comasate nu dispun de autorizaţie sanitară de funcţionare.
Gorj: Numărul persoanelor cu afecţiuni psihice, în creştere comparativ cu anul trecut Numărul persoanelor cu probleme psihice din judeţul Gorj este în creştere comparativ cu cel înregistrat anul trecut, în primele nouă luni fiind intrate în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) circa 300 de noi cazuri, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei...