Cele mai citite
 


Galaţi: Farmaciştii anunţă o criză a medicamentelor compensate şi gratuite
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciştii gălăţeni susţin, într-un comunicat transmis vineri presei, că situaţia sistemului sanitar şi a bugetului nu îi îndreptăţeşte să mai aibă speranţe în ceea ce priveşte funcţionarea normală a farmaciilor şi eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.
'Semnalul de alarmă pe care Colegiul Farmaciştilor Galaţi doreşte să-l tragă este acela că, începând cu data de 1 septembrie, este foarte posibil ca farmaciile să nu mai poată susţine sistemul şi să sisteze, asemeni altor judeţe din ţară, eliberarea de medicamente în sistem compensat şi gratuit', se arată în comunicatul de presă, semnat de preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, Florina Bonifate.
Potrivit sursei citate, în această săptămână, la solicitarea Biroului Executiv al Consiliului Colegiului Farmaciştilor din România, Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Farmaciştilor din judeţul Galaţi a convocat o Adunare Generală Extraordinară, având ca temă principală de discuţie modalitatea prin care farmaciile din judeţ mai pot susţine eliberarea de medicamente în regim compensat şi gratuit către populaţie.
'S-a analizat situaţia 'critică' în care au ajuns farmaciile ca urmare a întârzierii decontării sumelor datorate acestora de către Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi cu 60 de zile faţă de prevederile contractului, întârziere datorată epuizării încă din luna iunie a bugetului alocat pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite pentru anul 2010', a precizat sursa citată.
O altă situaţie analizată a fost nerecunoaşterea de către Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi a facturilor aferente reţetelor eliberate de farmacii în perioada iunie - iulie, ca urmare a epuizării bugetului alocat în acest scop.
'Concluzia şedinţei, agreată de majoritatea celor prezenţi, a fost aceea de a continua eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, cel puţin până la data de 20 august, urmând ca după această dată, în funcţie de bugetul alocat la rectificarea bugetară şi de plăţile pe care CJAS le va efectua către farmacii, să se decidă dacă se va suspenda temporar sau nu eliberarea reţetelor cu şi fără contribuţie personală, conform contractelor încheiate cu CJAS Galaţi, pe motivul depăşirii fondurilor aprobate la nivelul casei de asigurări de sănătate pentru aceasta destinaţie', se arată în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Galaţi: Întârzieri în plata facturilor către farmacii Galaţi, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că instituţia este în urmă cu plăţile pentru medicamentele compensate pe care trebuie să le efectueze către farmaciile din oraş şi judeţ.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.