Cele mai citite
 


Olt: Şase persoane afectate de caniculă la Slatina şi Caracal
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajele SMURD din Slatina şi Caracal au acordat, în ultimele 24 de ore, ajutor medical mai multor persoane care acuzau stări de rău din cauza căldurii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că, în ultimele 24 de ore, şase persoane din Slatina şi Caracal au primit ajutor medical de urgenţă de la echipajele SMURD.
'SMURD a intervenit acordând asistenţă medicală pentru şase persoane care acuzau cefalee, ameţeli şi stări de rău din cauza căldurii. Acele persoane au stat în soare mai mult timp. Nu a fost vorba de cazuri grave. În ultima săptămână, zilnic, au fost asemenea cazuri, dar mai multe începând de joi de dimineaţă şi până în prezent, pentru că şi temperaturile au fost mai ridicate', a spus reprezentantul ISU Olt.
Pentru a veni în ajutorul cetăţenilor afectaţi de caniculă, ISU Olt a amenajat şi două puncte de prim-ajutor unde se poate bea apă rece, oamenii se pot odihni şi pot primi asistenţă medicală.
În prezent, la Slatina temperatura a ajuns la 35 grade Celsius şi prognoza meteo pentru zilele următoare arată că vremea va rămâne foarte călduroasă.
Până luni pentru judeţul Olt meteorologii au anunţat cod galben de caniculă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.
Olt: Puncte de prim-ajutor asigurate de ISU pe perioada caniculei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt asigură puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă în mai multe localităţi ale judeţului.
Olt: Puncte de prim ajutor şi de distribuire de apă, amenajate în oraşele din judeţ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a anunţat că, începând de miercuri, în judeţ au fost amenajate puncte de prim ajutor şi distribuire de apă potabilă în perioada caniculară în oraşe, în sediile unor instituţii publice, în farmacii şi în pieţe.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.